Ana Sayfa Apple A17 Pro’lu iPad mini tanıtıldı! İşte detaylar

A17 Pro’lu iPad mini tanıtıldı! İşte detaylar

0

Apple, bugün düzenlediği etkinlikte yeni nesil iPad mini modelini tanıttı. Yeni iPad mini, iPhone 15 Pro’da da kullanılan güçlü A17 Pro işlemciyle donatıldı. Bu sayede, yeni iPad mini tüm Apple Intelligence özelliklerini destekleyecek ve Apple Pencil Pro ile uyumlu olacak.

A17 Pro’lu iPad mini resmen tanıtıldı

128 GB depolama alanıyla gelen yeni iPad mini’nin fiyatı 499 dolar olarak belirlendi. Bu, önceki nesil iPad mini ile aynı fiyata iki kat daha fazla depolama alanı anlamına geliyor. Yeni iPad mini ön siparişe açıldı ve 23 Ekim’den itibaren teslim edilmeye başlanacak.

A17 Pro işlemci, önceki iPad mini’de bulunan A15 Bionic işlemciden %30 daha hızlı bir CPU ve %25 daha hızlı bir GPU sunuyor. Ayrıca, A17 Pro işlemci sayesinde USB-C bağlantı noktası USB 3 (10 Gbps) hızlarına ulaşabiliyor. Yeni iPad mini, evde daha hızlı kablosuz bağlantı için Wi-Fi 6E desteği de sunuyor.

iPhone SE 4’ün tasarımı hakkında yeni sızıntı!

Tasarım açısından, yeni iPad mini önceki modele oldukça benziyor. Ancak mavi ve mor dahil olmak üzere yeni renk seçenekleri sunuyor. Yeni tasarım değişikliklerinden biri de Apple Pencil Pro’yu desteklemek için tabletin yan tarafına eklenen manyetik şarj bölgesi. Bu sayede iPad mini, Apple Pencil Pro’yu kablosuz olarak eşleştirebiliyor ve şarj edebiliyor. iPad mini, USB-C bağlantı noktasına bir kablo takarak Apple Pencil (USB-C) ile de uyumlu.

iPad mini, Apple Intelligence olmadan iOS 18 ile birlikte gelecek. Writing Tools ve Reduce Interruptions odak modu gibi ilk Apple Intelligence özellikleri, iOS 18.1’in bir parçası olarak sunulacak. iOS 18.1’in Ekim ayı sonuna kadar yayınlanması bekleniyor. Yeni iPad mini, 128 GB depolama alanı için Wi-Fi ve hücresel modelleriyle sırasıyla 499 dolar ve 649 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunuldu. iPad mini’yi 512 GB’a kadar depolama alanıyla yapılandırabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz