Ana Sayfa Apple iOS’a şifreleri dışa aktarma özelliği geliyor! Peki nasıl?

iOS’a şifreleri dışa aktarma özelliği geliyor! Peki nasıl?

0

İki yıl önce tanıtılan ve geleneksel şifrelerin yerini, bir güvenlik anahtarı veya biyometrik veriler kullanılarak daha güvenli kimlik doğrulama ile değiştiren Passkeys teknolojisi daha da iyi hale geliyor. FIDO Alliance, kullanıcıların parola anahtarlarını içe ve dışa aktarmasına olanak tanıyan bir yol sağlamak için Pazartesi günü parola anahtarları için yeni teknik özellikler yayınladı.

iOS’a şifreleri dışa aktarma özelliği gelecek

Şu anda, parola anahtarlarını farklı parola yöneticileri arasında taşımak için güvenli bir yol bulunmuyor. Örneğin, belirli bir parola anahtarını Apple’ın Parolalar uygulamasında sakladıysanız, bunu 1Password’e veya tam tersine taşıyamazsınız. Ancak bu durum yakında değişecek.

iOS'a şifreleri dışa aktarma özelliği gelecek.
iOS’a şifreleri dışa aktarma özelliği gelecek.

FIDO Alliance tarafından duyurulduğu üzere, yeni teknik özellikler, parola anahtarlarını içe ve dışa aktarma yolu sunarak kullanıcı tercihlerini desteklemeyi amaçlıyor. Yeni teknik özelliklerin taslağı, yalnızca parola anahtarlarını aktarmak için değil, aynı zamanda diğer kimlik bilgisi türlerini de desteklemek için Kimlik Bilgisi Değişim Protokolü (CXP) ve Kimlik Bilgisi Değişim Biçimi (CXF) biçimlerini belirliyor.

Daha büyük ekranlı iPhone ve Apple Watch almaya değer mi?

Yeni biçimler şifrelenmiştir, bu da kimlik bilgilerinin işlem sırasında güvende kalmasını sağlar. Karşılaştırma yapmak gerekirse, çoğu parola yöneticisi şu anda kimlik bilgilerini içe ve dışa aktarmak için çok daha az güvenli olan CSV dosyalarını kullanıyor.

Yeni teknik özellikler üzerinde FIDO Alliance ile birlikte çalışan 1Password, yeni parola anahtarı içe ve dışa aktarma biçimlerini kullanıma sunulur sunulmaz desteklemeyi taahhüt etti. Dashlane, Bitwarden, NordPass ve Google gibi diğer şirketler de yeni teknik özelliklerin taslağı üzerinde çalıştı.

Apple hakkında henüz bir şey söylenmemiş olsa da şirket, FIDO Alliance’ın da bir parçası ve 2022’de iOS 16 ile parola anahtarı desteği sunan ilk şirketlerden biri oldu. Apple ekosistemi söz konusu olduğunda, parola anahtarları iCloud aracılığıyla diğer Apple cihazlarıyla eşitlenir. Kullanıcılar, iPhone’larıyla bir QR Kodunu tarayarak diğer cihazlarda parola anahtarıyla kimlik doğrulaması yapabilirler.

Bugünkü duyuruya rağmen, yeni parola anahtarı özelliklerinin bu yıl içinde kullanıma sunulması olası değil, çünkü taslakların öncelikle sektör tarafından incelenmesi gerekiyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz