Ana Sayfa Apple İşte yeni iPad mini hakkında bilmeniz gereken her şey!

İşte yeni iPad mini hakkında bilmeniz gereken her şey!

0

Apple yepyeni bir iPad mini duyurdu. En dikkat çekici özellik, Apple Intelligence desteği sağlayan A17 Pro çip. Ancak yeni cihazla ilgili dikkat çekmeye değer her türlü küçük ayrıntı var. İşte sipariş vermeden önce bilmek isteyebileceğiniz ayrıntılar.

Yeni iPad mini hakkında bilmeniz gereken her şey

Yeni iPad mini, hem Wi-Fi hem de Bluetooth ağ desteğinde yükseltmeler içeriyor. Önceki mini Wi-Fi 6 uyumluluğu sunarken, yeni mini bir adım daha ileri giderek Wi-Fi 6E’yi destekliyor. Bluetooth tarafında ise, önceki mini Bluetooth 5’i desteklerken, yeni mini daha modern Bluetooth 5.3 standardını ekliyor.

Yeni iPad mini hakkında bilmeniz gereken her şey.
Yeni iPad mini hakkında bilmeniz gereken her şey.

Yeni iPad mini’de de, tıpkı selefi gibi şarj etmek ve veri aktarmak için bir USB-C bağlantı noktası bulunuyor. Ancak veri aktarım hızlarında önemli bir yükseltme var. Her iki model de USB 3’ü destekliyor. Bununla birlikte, eski mini yalnızca 5 GB/sn’ye kadar hız sunarken, yeni model bunu ikiye katlıyor ve 10 GB/sn’ye kadar çıkıyor.

Daha büyük ekranlı iPhone ve Apple Watch almaya değer mi?

Fotoğraf çekmek için bir iPad kullanacaksanız, nispeten küçük iPad mini belki de bunu yapmak için en pratik cihaz. Daha güçlü A17 Pro çip sayesinde, yeni iPad mini yazılım aracılığıyla önemli bir fotoğrafçılık yükseltmesi sunuyor. Önceki model yalnızca Smart HDR 3’ü desteklerken, yeni mini’de Smart HDR 4 artık mevcut.

Yeni iPad mini, Apple Pencil Pro ve USB-C özellikli Apple Pencil’ı destekliyor. Ancak, önceki modelin yaptığı gibi Apple Pencil 2’yi desteklemiyor. Apple Pencil Pro’nun eklenmesi tek değişiklik değil. Yeni iPad mini ayrıca, ilk olarak M2 iPad Pro ile tanıtılan bir özellik olan Pencil Hover’ı da destekliyor. Bu, Kaleminizle ekran üzerinde gezindiğinizde birkaç yeni hareket desteği kazanacağınız anlamına geliyor.

iPad mini çok sık güncellenmiyor, bu nedenle her küçük teknoloji yükseltmesi, cihazın modern ve güncel hissetmesine yardımcı olmak için uzun bir yol kat edebilir. Yeni mini’ye yükseltme yapmayı düşünüyorsanız, bunlar aklınızda bulundurmaya değer küçük geliştirmelerden bazıları.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz