Ana Sayfa Apple Apple’ın Ekim ayı etkinliği iptal mi oldu?

Apple’ın Ekim ayı etkinliği iptal mi oldu?

0

Apple dünyasını yakından takip edenler, her yıl Eylül ayında gerçekleşen iPhone etkinliğinin ardından merakla Ekim ayını bekliyordu. Çünkü Apple, son yıllarda Ekim aylarında Mac ve iPad ailesine yeni üyelerini eklediği etkinlikler düzenliyordu. Bu yıl da beklenti, M4 çipli yeni MacBook Pro, Mac mini ve iMac’in yanı sıra merakla beklenen yeni iPad mini’nin tanıtılacağı bir Ekim etkinliğinin olması yönündeydi.

Apple’ın Ekim ayı etkinliği iptal olmuş olabilir!

Ancak Apple cephesinden gelen sürpriz bir hamle, tüm bu beklentileri alt üst etti. Apple, yeni iPad mini’yi beklenenden erken bir tarihte ve herhangi bir etkinlik düzenlemeden, sade bir basın açıklamasıyla duyurdu. Bu durum, elbette “Ekim etkinliği olacak mı?” sorusunu da beraberinde getirdi.

Yeni iPad mini’nin beklenenden önce tanıtılması, M4 çipli Mac’lerin geleceğiyle ilgili soru işaretleri yarattı. Zira, M4 çipli MacBook Pro, Mac mini ve iMac’lerin tasarım ve özelliklerinde büyük değişiklikler beklenmiyor. Yeni MacBook Pro’ların sadece yeni M4 çip ve ufak güncellemelerle gelmesi, iMac’in yeni USB-C aksesuarlarıyla sunulması bekleniyor. En büyük değişimin yaşanması beklenen cihaz ise Mac mini. Söylentilere göre yeni Mac mini, önceki modellerden çok daha küçük ve kompakt bir tasarıma sahip olacak.

Daha büyük ekranlı iPhone ve Apple Watch almaya değer mi?

Peki, bu değişiklikler Apple’ın bir etkinlik düzenlemesi için yeterli mi? Yoksa Apple, M4 çipli Mac’leri de tıpkı yeni iPad mini gibi sade bir basın açıklamasıyla mı duyuracak? Apple’ın sürprizler yapmaktan hoşlanan bir şirket olduğunu düşünürsek, kesin bir şey söylemek zor. Ancak, şimdilik Ekim etkinliğine dair beklentiler oldukça düşük. Apple’ın elinde, bir etkinliği haklı çıkaracak kadar büyük ve önemli sürprizler olup olmadığını ise zaman gösterecek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz