Ana Sayfa Apple iOS 18.1 ne zaman yayınlanacak? İşte son bilgiler

iOS 18.1 ne zaman yayınlanacak? İşte son bilgiler

0

Apple, iOS 18.1, iPadOS 18.1 ve macOS 15.1’in Ekim ayında yayınlanacağını ve bu güncellemelerle birlikte ilk Apple Intelligence özelliklerinin de geleceğini açıklamıştı. Bugün ise şirket, yeni iPad mini’nin tanıtımıyla birlikte iOS 18.1’in çıkış tarihi hakkında önemli bir ipucu daha verdi.

iOS 18.1 ne zaman çıkıyor?

Yeni iPad mini bugün ön siparişe açıldı, ancak kullanıcıların ellerine 23 Ekim Çarşamba gününden önce ulaşmayacak. Cihazın en önemli özelliği ise A17 Pro çipi sayesinde Apple Intelligence desteği sunması. Ancak Apple’ın basın açıklamasına göre, Apple Intelligence yetenekleri yeni iPad mini’de lansmanda mevcut olmayacak ve ilerleyen bir tarihte yayınlanacak bir yazılım güncellemesiyle gelecek.

Bu durum, iOS 18.1 ve Apple Intelligence’ı en erken 24 Ekim’de görebileceğimiz anlamına geliyor. Ancak, Apple Intelligence’ın iPad mini’nin lansmanında yer almayacak olması, güncellemenin önümüzdeki hafta yayınlanma olasılığını neredeyse ortadan kaldırıyor.

Daha büyük ekranlı iPhone ve Apple Watch almaya değer mi?

Tüm bunlar göz önüne alındığında, iOS 18.1, iPadOS 18.1 ve macOS 15.1’in 28 Ekim’de veya bu tarihten kısa bir süre sonra yayınlanması en olası senaryo gibi görünüyor. Apple’ın yeni iPad mini’yi piyasaya sürüp ertesi gün bir yazılım güncellemesi yayınlaması pek mantıklı değil. Üstelik Apple genellikle Cuma günleri yazılım güncellemesi yayınlamıyor. Bu nedenle, 28 Ekim Pazartesi günü iOS 18.1’in çıkış tarihi için en güçlü aday olarak öne çıkıyor.

Apple’ın neden yeni iPad mini’yi Apple Intelligence hazır olana kadar birkaç gün daha bekletmediği ise merak konusu. Belki de şirket, amiral gemisi modelleri iPhone 16 ve 16 Pro’yu Apple Intelligence olmadan piyasaya sürebiliyorsa, iPad mini gibi çok daha az popüler bir ürün için de aynı şeyi yapabileceğini düşünmüştür.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz