Ana Sayfa Apple En ucuz iPad mini 7 hangi ülkede? İşte tam liste

En ucuz iPad mini 7 hangi ülkede? İşte tam liste

0

Apple, Salı günü Apple Intelligence özelliklerine destek sağlayan A17 Pro çipli yeni nesil iPad mini’yi duyurdu. Yeni iPad artık ön siparişe açıldı ve 23 Ekim Çarşamba günü 29 ülkede satışa sunulacak. Yeni iPad mini 7’nin ülkelere göre fiyatlarını merak ediyorsanız, sizin için hazırlanmış bir liste mevcut.

En ucuz iPad mini 7 hangi ülkede satılıyor?

Apple cihazlarının ülkelere göre fiyatlarını sıralamasıyla bilinen araştırma şirketi Nukeni, listesini yeni iPad mini 7 ile güncelledi. 128 GB Wi-Fi modeliyle ABD’de 499 dolardan başlayan yeni iPad’in en ucuz olduğu ülke ise 489 dolarlık fiyat etiketiyle Hong Kong. Listenin oldukça uzun olması sebebiyle, iPad mini 7’nin en ucuz olduğu 10 ülkeyi aşağıda sıraladık:

  • Hong Kong: 489 dolar
  • Amerika Birleşik Devletleri: 499 dolar
  • Malezya: 510 dolar
  • Kanada: 517 dolar
  • Tayvan: 525 dolar
  • Japonya: 528 dolar
  • Singapur: 534 dolar
  • Avustralya: 537 dolar
  • Tayland: 538 dolar
  • Güney Kore: 550 dolar

Peki, iPad mini 7’nin en pahalı olduğu ülkeler hangileri? Bu sıralamada Brezilya, 1.063 dolarlık başlangıç fiyatıyla -ABD fiyatının iki katından fazla- listenin başında yer alıyor. Brezilya’yı 701 dolarlık başlangıç fiyatıyla Türkiye takip ediyor.

Daha büyük ekranlı iPhone ve Apple Watch almaya değer mi?

Listenin yalnızca Apple’ın ürünlerini resmi mağazası aracılığıyla doğrudan sattığı ülkeleri içerdiğini belirtmekte fayda var. Dünyada, Arjantin gibi ürünlerin daha da pahalıya mal olabileceği bölgeler var (ancak Apple’ın orada resmi bir mağazası yok).

Elbette fiyatlar çeşitli nedenlerle değişiklik gösterebilir. Bunlardan başlıcası yerel para birimlerinin dolara karşı döviz kuru. Her bir hükümet tarafından uygulanan vergiler de ürünlerin maliyetini etkiliyor. Örneğin Brezilya, ithal ürünlere yüksek vergiler uygulama politikasına sahip. Öte yandan Türkiye, son yıllarda sert bir ekonomik durgunlukla karşı karşıya kaldı.

Yeni iPad mini 7’nin en önemli yeni özelliği şüphesiz iPhone 15 Pro ile aynı olan 8 GB RAM’e sahip A17 Pro çip. Önceki modelde yalnızca 3 GB RAM’e sahip bir A15 Biyonik çip bulunurken ve iPadOS 18.1 ile Apple Intelligence özelliklerini almayacakken, bu çip iPad mini için Apple Intelligence’ı mümkün kılıyor.

Dışarıdan bakıldığında, yeni iPad mini 7, mevcut iki yeni renk -daha açık mor ve mavi- dışında selefiyle tamamen aynı görünüyor. Apple, bağlantıyı Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.3 ve 10 Gbps’ye kadar hızlara sahip USB-C 3.1 ile güncelledi.

iPad mini 7 için ön siparişler artık Apple’ın web sitesinde mevcut, ancak Amazon’da da diğer iPad modellerinde iyi indirimler bulabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz