Ana Sayfa Apple Apple, yeni nesil projektör patenti aldı!

Apple, yeni nesil projektör patenti aldı!

0

Apple tarafından alınan yeni bir patent, AR ve VR içeriklerini başlık veya ekran kullanmadan masa ve duvarlara yansıtabilen bir projektörün detaylarını ortaya koyuyor. Bu teknoloji, hem düşük hem de yüksek çözünürlüklü içerikleri yansıtabilme kapasitesine sahip ve hatta farklı yüzeylere içerik yansıtabilmek için motorlu bir yapıya da sahip olabilir.

Apple, yeni nesil projektör patenti alıyor

Bu, Apple’ın dijital projeksiyon sistemleri üzerinde çalıştığına dair ortaya çıkan ilk patent değil. Ancak, Patently Apple’ın da belirttiği gibi, bu patent şimdiye kadar gördüğümüz en gelişmiş versiyonu gibi duruyor.

Patentte açıklanan potansiyel kullanım senaryolarından biri, Vision Pro kullanıcısının gördüğü içeriğin bir versiyonunun odadaki diğer kişiler tarafından da görüntülenebilmesi. Yani, bir kişi Vision Pro başlığıyla bir şeyler izlerken, projektör sayesinde odadaki diğer kişiler de aynı içeriği duvarda görebilecek.

Apple Watch, en hızlı şekilde nasıl şarj edilir?

Ancak Apple’ın bu teknolojiyi sadece Vision Pro ile entegre bir özellik olarak mı yoksa başlıksız olarak kullanılabilen bağımsız bir ürün olarak mı gördüğü henüz net değil. Örneğin, bazı restoranlar halihazırda sanal menüleri masalara yansıtmak için projektörler kullanıyor. Hatta bazıları, 2 boyutlu görüntüleri 3 boyutlu gibi göstermek için insan gözünü kandıran teknolojiler üzerinde çalışıyor. Örneğin, artık rafa kaldırılmış olan Hololamp projesi buna bir örnek.

Apple, geliştirdiği teknolojinin ampul benzeri bir form faktörüne entegre edilebileceğini ve hatta standart bir ampul duyu kullanabileceğini belirtiyor. Görünür ışık veya kızılötesi kameralar, projektörün odanın boyutunu, şeklini ve dokularını algılamasını sağlayarak daha gerçekçi projeksiyonlar oluşturmasına yardımcı olabilir. Kısacası, Apple’ın aldığı bu yeni patent, gelecekte AR ve VR deneyimimizi kökten değiştirebilecek bir teknolojinin kapılarını aralıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz