Ana Sayfa Apple Yeni nesil iPad modelleri karşılaştırıldı!

Yeni nesil iPad modelleri karşılaştırıldı!

0

Yeni iPad mini 7’nin bu sonbaharda, M4 iPad Pro ve M2 iPad Air’in ise geçtiğimiz ilkbaharda piyasaya sürülmesiyle, Apple’ın 2024 tablet serisi oldukça zenginleşti. 2024 iPad Pro, M4 çipiyle performansta çıtayı yükselterek Apple’ın bu çipli ilk cihazı olma unvanını taşıyor. Orta segmentte ise, ilk kez iki farklı boyutta sunulan M2 iPad Air göze çarpıyor. Performansı artırmak ve Apple Intelligence’ı desteklemek adına iPad mini 7’ye A17 Pro işlemci entegre edilirken, iPad 10 ise daha eski bir işlemci olan A14 ile yetinmek zorunda kalmış.

Yeni nesil iPad modellerini karşılaştırdık

Peki, bu dört tablet arasındaki farklar neler? En büyük fark elbette ki performans alanında karşımıza çıkıyor. M4 çipi, M2’ye kıyasla %50’ye kadar daha hızlı CPU, 4 kat daha hızlı GPU ve 100 GB/sn’den 120 GB/sn’ye yükseltilmiş bellek bant genişliğiyle göz dolduruyor. M4, A14’le karşılaştırıldığında ise performans farkı çok daha çarpıcı. Yeni GPU’nun yanı sıra gelen yeni medya motoru, 8K H.264, HEVC, ProRes ve ProRes RAW desteği sunarak 8K video işleyebilen cihazlar arasına Mac’in yanında yerini alıyor. M4 Neural Engine ile saniyede 38 trilyon işlem, donanım hızlandırmalı ışın izleme gibi özellikler de M4’ün öne çıkan diğer özellikleri arasında.

Ancak, iPad’inizi video düzenleme, grafik tasarım gibi profesyonel düzeyde zorlayacak işler için kullanmıyorsanız, M4 veya M2 çipinin farkını hissetmeniz pek mümkün değil. A14 veya A17 Pro işlemcili modeller bile çoğu kullanıcı için fazlasıyla yeterli olacaktır.

Apple Watch, en hızlı şekilde nasıl şarj edilir?

Ekran tarafında ise, M4 iPad Pro modelleri, “Ultra Retina XDR Ekran” ile rakiplerinden sıyrılıyor. Bu modeller, M2 iPad Air’de kullanılan LED tabanlı Liquid Retina Ekran yerine, Tandem OLED ekran teknolojisiyle gelen ilk iPad’ler olma özelliği taşıyor. Apple, yeni OLED ekranın daha parlak ve detaylı görüntüler, daha derin siyahlar ve gelişmiş renk doğruluğu sunduğunu belirtiyor. Tasarım, boyutlar ve ağırlık konusunda ise, 13 inçlik modelde 5,1 mm, 11 inçlik modelde 5,3 mm kalınlığıyla M4 iPad Pro, “Apple’ın şimdiye kadarki en ince cihazı” unvanını gururla taşıyor.

Yeni iPad Pro modelleri, Uzay Grisi renginin yerini alan Uzay Siyahı renk seçeneğiyle geliyor. M2 iPad Air ise Uzay Grisi, Yıldız Işığı, mavi ve mor renk seçenekleriyle sunuluyor. iPad 10, gümüş, mavi, pembe ve sarı renklerde gelirken, iPad mini 7 ise Uzay Grisi, Yıldız Işığı, mor ve mavi renklerde mevcut.

Sonuç olarak, hangi iPad modelinin sizin için uygun olduğunu belirlerken ihtiyaçlarınızı ve bütçenizi göz önünde bulundurmanız gerekiyor. Eğer profesyonel düzeyde performans arıyorsanız ve bütçeniz müsaitse, M4 iPad Pro sizin için ideal bir seçim olacaktır. Daha uygun fiyatlı ancak yine de güçlü bir tablet arıyorsanız, M2 iPad Air’i tercih edebilirsiniz. Kompakt boyut ve taşınabilirlik sizin için önemliyse iPad mini 7, uygun fiyat ve temel özellikler arayanlar içinse iPad 10 mantıklı bir seçenek olacaktır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz