Ana Sayfa Apple Apple Vision Pro, cerrahlar tarafından kullanılacak!

Apple Vision Pro, cerrahlar tarafından kullanılacak!

0

Apple’ın Vision Pro’su genellikle etkileyici teknolojisiyle övgü topluyor olsa da, cihazın yeterince pratik kullanım alanına sahip olup olmadığına dair tartışmalar da sürüyor. Ancak, bir grup tıp uzmanı Vision Pro’yu ameliyathanelerde canlı ameliyatlar sırasında kullanmaya başladı ve cihazın son derece faydalı olduğunu keşfetti.

Apple Vision Pro, cerrahlar tarafından kullanılabilir

Kaliforniya Üniversitesi’nden Santiago Horgan ve diğer cerrahlar, Vision Pro takılıyken “20’den fazla minimal invaziv ameliyat” gerçekleştirdi. Horgan, daha önce Google Glass ve Microsoft HoloLens gibi diğer başlıkları da denediğini, ancak bunların yeterince yüksek çözünürlük sunmadığını belirtiyor. Vision Pro’yu ise piyasaya sürülmeden önce test etme fırsatı bulan Horgan, cihazdan çok etkilendiğini ve hemen üniversitedeki etik kuruldan onay alarak ameliyatlarda kullanmaya başladıklarını söylüyor.

Apple Vision Pro, cerrahlar tarafından kullanılabilir.

Horgan, Vision Pro’nun en önemli avantajlarından birinin, ilginç bir şekilde, cerrahların kendilerine yönelik yaralanma riskini azaltması olduğunu belirtiyor. Minimal invaziv ameliyatlarda, cerrahların sürekli olarak ameliyathanesindeki monitörle hasta arasında bakışlarını değiştirmeleri gerekiyor. Bu durum, cerrahların duruş bozuklukları ve buna bağlı ağrılar yaşamasına sebep olabiliyor. Hatta, bir ankete katılan cerrahların beşte biri, ağrıları nedeniyle erken emekli olmayı düşündüklerini belirtmiş.

Apple Watch, en hızlı şekilde nasıl şarj edilir?

Vision Pro ise cerrahların tüm bu bilgilere başlıkları üzerinden, gerçek zamanlı olarak ulaşabilmelerini sağlayarak duruşlarını korumalarına yardımcı oluyor. Vision Pro sadece ameliyatlar sırasında değil, aynı zamanda 3 boyutlu radyoloji görüntüleri oluşturmak için de kullanılıyor.

UC San Diego Sağlık’ta baş klinik ve inovasyon sorumlusu olan Christopher Longhurst, “Önümüzdeki yıllarda dünya genelindeki ameliyathanelerde standart bakımın bir parçası olacağına inanıyoruz” diyerek Vision Pro’nun geleceğine olan inancını dile getiriyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz