Ana Sayfa Apple Apple’ın üst düzey yönetiminde önemli değişiklik!

Apple’ın üst düzey yönetiminde önemli değişiklik!

0

Apple’ın üst düzey yönetim ekibinde bir değişiklik daha yaşanıyor. Bloomberg’ün haberine göre, Apple’ın İnsan Kaynaklarından Sorumlu Yöneticisi (Chief People Officer) Carol Surface şirketten ayrılıyor. Surface, Mart 2023’te Apple’a katılmış ve iki yıldan kısa bir süre görev yapmıştı. İşte son dönemde çok konuşulan konu hakkındaki en önemli ve en çarpıcı detaylar…

Apple’ın üst düzey yönetiminde kritik değişiklik

Surface, doğrudan Apple CEO’su Tim Cook’a rapor veren ilk İnsan Kaynaklarından Sorumlu Yönetici unvanına sahipti. Bu görevi, 2019’dan Mart 2023’e kadar Perakende ve İnsan Kaynaklarından Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Deirdre O’Brien’dan devralmıştı. Surface’ın göreve başlamasının ardından Apple, O’Brien’ın rolünden insan kaynakları sorumluluklarını kaldırarak perakendeye tam zamanlı odaklanmasını sağlamıştı.

Apple'ın üst düzey yönetiminde kritik değişiklik.
Apple’ın üst düzey yönetiminde kritik değişiklik.

İnsan Kaynaklarından Sorumlu Yönetici olarak Surface, yetenek geliştirme ve Apple Üniversitesi, işe alım, çalışan ilişkileri ve deneyimi, yan haklar, tazminat ve kapsayıcılık ve çeşitlilik konularını denetlemekle görevlendirilmişti. Bloomberg, Surface’ın ayrılmasıyla birlikte, 30 yıllık Apple emektarı O’Brien’ın Apple’daki hem perakende hem de insan kaynakları ekiplerinin yönetimini yeniden devralacağını belirtiyor.

iPhone 16 Pro’nun kamerasında yeterince yenilik yok mu?

Apple’a katılmadan önce Surface, tıbbi cihaz şirketi Medtronic’te insan kaynaklarından sorumlu başkan yardımcısı olarak 10 yıl görev yapmıştı. Ayrıca Best Buy’da da aynı rolde üç buçuk yıl geçirmiş ve PepsiCo’da insan kaynakları ve personel alanında on yıldan fazla süre çalışmıştı. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yanıtlarınızı aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle kolayca paylaşabilirsiniz. Görüşleriniz bizim için gerçekten çok değerli. Paylaşmaktan çekinmeyin! Yorumlarınızı büyük bir merakla bekliyoruz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz