Ana Sayfa Apple Tim Cook, Trump’a AB cezası hakkında telefon mu açtı?

Tim Cook, Trump’a AB cezası hakkında telefon mu açtı?

0

Tim Cook’un CEO olarak işi birçok rolü ve sorumluluğu kapsıyor. Bunlardan biri de siyasi güçlerle ilişkileri sürdürmek. Donald Trump’a göre, kendisi ve Cook yakın zamanda AB’nin Apple’a yönelik son kararlarını görüştü. Trump, YouTube’da yayınlanan PBD (Patrick Bet-David) podcast’inin son bölümüne katıldı.

Tim Cook, Trump’a AB cezası hakkında telefon açmış!

Bet-David ve Trump, çeşitli siyasi konuların ele alındığı geniş kapsamlı sohbette ekonomi konusuna değiniyorlar. Sohbet sırasında Trump, Apple’ın CEO’su Tim Cook ile “iki saat önce, üç saat önce” konuştuğunu söylüyor. Sohbetin konusu, AB’nin Apple’a yönelik ağır para cezaları içeren son kararlarıydı. Trump, Cook’un “Sizinle bir şey hakkında konuşmak istiyorum. Avrupa Birliği bize az önce 15 milyar dolar para cezası verdi” dediğini hatırlıyor.

Trump, Cook’a “Bu çok fazla” diye yanıt veriyor. Ardından röportajcı Bet-David’e “Sonra bunun üzerine AB tarafından 2 milyar dolar daha para cezasına çarptırıldılar, yani bu 17-18 milyar dolarlık bir ceza… [Cook] ilginç bir şey söyledi. ‘Bunu kendi işletmelerini yürütmek için kullanıyorlar’ dedi. Yani Avrupa, kendi işletmeleri.”

Apple Watch, en hızlı şekilde nasıl şarj edilir?

Trump, Cook’a “Önce seçilmem gerekiyor. Ama bizim şirketlerimizden faydalanmalarına izin vermeyeceğim” dediğini söylüyor. Trump’ın bahsettiği AB para cezaları birkaç farklı konuyu içeriyor. Bunların en büyüğü, Apple’ın İrlanda vergi davasında verilen ve 13 milyar avroluk bir fiyat etiketiyle gelen son karar.

Ayrı cezalar, Apple’ın “müzik akışı rakiplerinden gelen adil rekabeti engellemedeki” rolüyle ilgili ve Apple’ın DMA uyumluluğuyla ilgili potansiyel cezalar da yolda. Cook’un Kamala Harris ile de benzer görüşmeler yapmış olması çok olası, ancak bu henüz rapor edilmedi.

Her halükarda, mevcut ve önceki ABD yönetimlerinde gördüğümüz gibi Cook, her kim iktidarda olursa olsun Apple’ın çıkarlarını en iyi şekilde temsil etmeye çalıştı. Sanırım bu, Apple gibi bir şirkette modern bir CEO’nun rolünün doğası gereği böyle.

Cook ayrıca geçmişte, kenarda oturmak yerine sohbetlere dahil olmanın daha iyi olduğunu vurgulamıştı. 2016 yılında yaptığı bir açıklamada, “Sadece bağırarak bir şeyleri değiştiremezsiniz” demişti. “Herkese neden sizin yolunuzun en iyisi olduğunu göstererek bir şeyleri değiştirirsiniz.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz