Ana Sayfa Apple App Store, abonelik sistemiyle takdir topluyor!

App Store, abonelik sistemiyle takdir topluyor!

0

Apple’ın App Store uygulamaları son yıllarda eleştiri oklarının hedefi olsa da, yeni bir ABD yasası şirketin en azından bir konuda haklı olduğunu ortaya koyuyor: Kolay abonelik yönetimi. Görünen o ki Apple, kullanıcı dostu abonelik sistemiyle yeni yasanın öngördüğü standartları zaten karşılıyor.

App Store, abonelik sistemiyle takdir topladı

Son dönemde hem federal düzeyde hem de eyalet bazında çıkarılan yasalar, tüketicilerin aboneliklerini kolayca iptal edebilmelerini hedefliyor. Bu yasalar, bazı şirketlerin abonelik iptalini zorlaştıran uygulamalarına karşı bir tepki olarak ortaya çıktı. İlginç olan ise bu yeni yasaların Apple’ın yıllardır App Store’da uyguladığı abonelik yönetimi modeline benzerlik göstermesi.

FTC’nin şirketlere zorunlu tuttuğu dört temel ilke bulunuyor: Aboneliklerin tüm önemli bilgilerinin açıkça paylaşılması, aboneliğin iptal edilene kadar devam edeceğinin belirtilmesi, otomatik yenileme için açık onay alınması ve abonelik iptalinin en az abonelik açma kadar kolay olması. Apple, uzun süredir App Store’da bu ilkelerin hepsini uyguluyor.

Apple Watch, en hızlı şekilde nasıl şarj edilir?

Elbette Apple’ın abonelik sistemi kusursuz değil. Bazen geliştiriciler, abonelik modellerinin tasarımı nedeniyle Uygulama İnceleme sürecinden geçemeyebiliyor. Ancak Apple’ın bu konudaki katı tutumu, kötü niyetli kişilerin kullanıcıları mağdur etmesini engellemeyi amaçlıyor. Özellikle abonelik iptalleri, App Store’un en başarılı olduğu alanlardan biri olarak öne çıkıyor. Apple kullanıcıları, aboneliklerini istedikleri zaman hızlı ve kolay bir şekilde iptal edebiliyor. Devam eden DOJ davasının sonucuna bağlı olarak App Store’da büyük değişiklikler yaşanabilir. Ancak umarız abonelik yönetimi konusunda mevcut kolaylık ve şeffaflık korunur.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz