Ana Sayfa Apple Apple, Ekim ayında önemli sürprizlerle geliyor!

Apple, Ekim ayında önemli sürprizlerle geliyor!

0

Ekim ayının yarısını geride bıraktık ve yeni iPad mini piyasaya çıktı. Ancak Apple cephesinde heyecan devam ediyor. Özel bir etkinlikle mi duyurulacak yoksa sessiz sedasız mı gelecekler bilinmez, ancak Ekim ayı bitmeden Apple’dan bir dizi yenilik daha bekleniyor.

Apple, Ekim ayında önemli sürprizlerle gelecek

İlk olarak, iOS 18.1’in 28 Ekim’de, Apple’ın yapay zeka atağı “Apple Intelligence” ile birlikte geleceğine dair güçlü sinyaller var. Kesin tarih henüz belli olmasa da, iOS 18.1, iPadOS 18.1 ve macOS Sequoia 15.1 ile yapay zeka destekli özelliklerin ilk dalgasına kavuşacağımız kesin. Daha akıllı ve parlak bir Siri, yapay zeka destekli bildirim özetleri, fotoğraflardan istenmeyen nesneleri kaldırma, Mail uygulamasında öncelikli mesajlar ve özetler, gelişmiş yazma araçları, “Rahatsızlıkları Azalt” adlı özel bir Odak modu, anında oluşturulan Anılar filmi, Safari web sayfası özetleri ve daha fazlası bizleri bekliyor. Bu özellikler, Apple’ın ürünlerine güçlü yetenekler kazandırmayı amaçladığı yapay zeka odaklı yılın sadece başlangıcı.

Donanım cephesinde ise M4 işlemcili MacBook Pro’lar heyecanla bekleniyor. Apple’ın en popüler Mac’lerinden MacBook Pro, bu ay M4 çipinin gücüyle güncelleniyor. Hem de sadece temel M4 değil, toplamda üç farklı varyasyon göreceğiz: M4, M4 Pro ve M4 Max. Apple’ın 14 inçlik giriş seviyesi modelinin yanı sıra daha üstün özelliklere sahip 14 ve 16 inçlik versiyonlarını da yenilemesi bekleniyor. Detaylar henüz net olmasa da, MacBook Pro’nun tasarımında büyük değişiklikler beklenmiyor. Yine de Apple’ın yeni çiplerin ötesinde sürprizler yapabileceğini umuyoruz.

Apple Watch, en hızlı şekilde nasıl şarj edilir?

Mac mini de küçülmeye devam ediyor. Apple, yepyeni ve daha kompakt bir tasarıma sahip bir M4 Mac mini hazırlıyor. Apple TV 4K kadar küçük olmasa da, Apple’ın en çok yönlü Mac’inin daha da az yer kaplayacağı kesin. Tasarım değişikliklerinin yanı sıra, Mac mini yine M4 ve M4 Pro olmak üzere birkaç farklı çip seçeneğiyle gelecek. Ancak Pro varyantının standart M4’ten daha geç bir tarihte piyasaya çıkabileceği söyleniyor.

Ve son olarak, Apple’ın yakında piyasaya sürmesi beklenen son bir Mac daha var: M4 iMac. M3 iMac’in piyasaya sürülmesinden bu yana çok zaman geçmediği için, bunun sadece bir özellik güncellemesi olup olmayacağını zaman gösterecek. Şimdilik bildiğimiz tek şey, M4 çipinin kullanılacağı. Umarız USB-C aksesuarlarını da görürüz. Mevcut iMac renkleri M1 modelden beri değişmediği için yeni renk seçenekleri de harika olurdu.

Yazılım tarafında ise, iOS 18.1’in hemen ardından iOS 18.2’nin ilk beta sürümünün geliştiricilere sunulması bekleniyor. Bu, Apple Intelligence’ın en çok beklenen bazı özelliklerini beraberinde getirmesi beklenen heyecan verici bir güncelleme olacak. Kendi emojilerimizi oluşturmamızı sağlayacak Genmoji, Image Playground uygulaması, Siri ve yazma araçlarına ChatGPT entegrasyonu, Siri için kişisel bağlam farkındalığı, iPhone 16’nın Kamera Kontrolü ile görsel zeka ve Apple Mail’deki yapay zeka destekli olmayan gelen kutusu sınıflandırması gibi özellikler iOS 18.2 ile karşımıza çıkabilir. Tüm bunlar gerçekleşirse, iOS 18.2 kullanıcılar için büyük bir güncelleme olacak.

Sonuç olarak Apple, sonbahar aylarında da yeni ürünlerini ve teknolojilerini bizlerle buluşturmaya devam ediyor. Eylül ayında tanıtılan tüm yeni donanım ve yazılımlar, yeni iPad mini ve Ekim ayında gelmesi beklenenlerle birlikte Apple, hem yılbaşı sezonu hem de sonrası için güçlü bir ürün yelpazesi sunuyor. Bakalım Apple hayranlarını önümüzdeki günlerde hangi sürprizler bekliyor?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz