Ana Sayfa Apple AB, App Store geliştiricileri için yeni zorunluluklar getirdi!

AB, App Store geliştiricileri için yeni zorunluluklar getirdi!

0

Ağustos ayında duyurulduğu üzere, Avrupa Birliği’ndeki App Store’da yapılacak bir değişiklikle, uygulama geliştiricilerinin halka açık adreslerini ve telefon numaralarını vermeleri zorunlu hale getirilecek ve bu bilgiler Avrupa bölgesindeki kullanıcılara gösterilecekti. İşte bu değişiklik bugün itibarıyla yürürlüğe girdi ve artık geliştiricilerin bu bilgileri Apple’a sağlamaları gerekiyor.

AB, App Store geliştiricileri için yeni zorunluluklar getiriyor

Bu zorunluluk, Avrupa Birliği’nin Dijital Hizmetler Yasası (DSA) kapsamında çevrimiçi platformlar için getirilen bir dizi yeni kuralın bir parçası. Bu kurallardan biri, Apple ve diğer şirketlerin, dijital uygulama dağıtan tüm “tüccarların” iletişim bilgilerini doğrulamasını ve görüntülemesini zorunlu kılıyor. Elbette bu durum App Store’u da doğrudan etkiliyor.

Apple, bir geliştiricinin, uygulaması sonucunda herhangi bir gelir elde etmesi durumunda AB şartlarına göre tüccar olarak kabul edildiğini söylüyor. Buna yalnızca App Store satışlarından elde edilen doğrudan gelir değil, uygulama içi satın alımlar veya reklamlar da dahil. Başka bir deyişle, yalnızca reklam içermeyen ücretsiz uygulamaları dağıtanların bu bilgileri sağlamaları gerekmeyecek.

iPhone satışları, tüm zamanların en yüksek seviyesinde!

Bugünden itibaren geçerli olmak üzere, geliştiricilerin yeni uygulamalar veya güncellemeler gönderebilmeleri için halka açık tüccar bilgilerini sağlamaları gerekiyor. Aksi takdirde, uygulama veya güncelleme gönderemeyecekler. Apple, halka açık adresini ve telefon numarasını 17 Şubat 2025 tarihine kadar göndermeyen geliştiricilerin uygulamalarının AB’deki App Store’dan kaldırılacağını belirtiyor.

Birçok geliştirici, işleri için belirli bir telefon numarası veya adrese sahip olmadıkları ve kişisel verilerini vermek zorunda kalacakları için bu durumdan hoşnut değil. Ancak ne yazık ki, Apple’ın yapabileceği çok fazla bir şey yok çünkü bu, AB düzenlemelerine uyum sağlamakla ilgili bir zorunluluk.

Bireysel geliştiriciler için DSA, AB App Store’un adreslerini veya posta kutusu numaralarını, telefon numaralarını ve e-posta adreslerini göstermesini zorunlu kılıyor. Kuruluşlar için ise yalnızca telefon numarası ve e-posta adresi gerekiyor. Kullanıcılar bu bilgileri App Store’da her uygulamanın açıklamasının hemen altında bulabilecekler. Daha fazla bilgiye Apple Developer web sitesinden ulaşabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz