Ana Sayfa Apple Yeni Apple mağazası olay yarattı!

Yeni Apple mağazası olay yarattı!

0

Apple’ın yeni mağazası bugün Kuzey İrlanda’nın Belfast şehrinde kapılarını açtı. Açılış öncesindeyse yerel okullardan öğrenciler mağazayı ziyaret etme fırsatı buldu. İşte son dönemde çok konuşulan konu hakkındaki en önemli ve en çarpıcı detaylar…

Yeni Apple mağazası gündem oldu

Mağazanın konumu özenle “İrlanda adasında” olarak tanımlanıyor, sadece “İrlanda’da” değil… Bu durum, İrlanda adasını çevreleyen karmaşık siyasi tarihin bir yansıması. Özetle, Belfast, Birleşik Krallık’ın bir parçası olan Kuzey İrlanda’nın başkenti; adanın geri kalanı ise Eire olarak da bilinen bağımsız bir devlet olan İrlanda Cumhuriyeti’ni oluşturuyor. ‘İrlanda’ terimi tek başına kafa karışıklığına yol açabiliyor, bu nedenle adaya atıfta bulunurken daha spesifik olmak önemli.

Belfast’taki yeni Apple Store, The Irish News’in haberine göre yeni bir perakende merkezinin parçası olan yeni bir bina. 16 yıldır Victoria Square alışveriş merkezinde hizmet veren Apple, Cuma sabahı saat 9:00’da Cornmarket’teki The Keep adlı yeni perakende kompleksindeki yerini alacak.

Apple Watch, en hızlı şekilde nasıl şarj edilir?

Mağaza bugün açılmış olsa da, dün bazı okul çocukları erken erişim şansı yakaladı. Belfast’taki St Oliver Plunkett İlkokulu öğrencileri, Perşembe sabahı özel bir kodlama etkinliğine katılarak yeni mağazayı deneyimleyen ilk kişiler oldu. Apple, “Swift Playgrounds ile Kodlamayı Öğrenin” etkinliğinin, kodlama ve dijital okuryazarlığı eğlenceli ve ilgi çekici bir şekilde herkese ulaştırmayı hedefleyen Avrupa Kodlama Haftası’nı kutlamak amacıyla düzenlendiğini söyledi.

Tüm Apple Store’larda olduğu gibi, bu mağaza da %100 yenilenebilir enerjiyle çalışıyor ve şirket, mağazada daha sürdürülebilir malzemeler kullandıklarını söylüyor.

Ayrıca yeni mağazalarda artık standart bir özellik haline gelen özel bir Apple Teslimat alanı da bulunuyor. Bu alan, mağazadan teslim alma seçeneğiyle online sipariş veren müşterilere daha hızlı ve sorunsuz bir deneyim sunuyor. Ve son olarak, mağazada Vision Pro’ya adanmış özel bir alan da yer alıyor. Daha fazla fotoğraf için bağlantıya göz atabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz