Ana Sayfa Apple İşte Apple Intelligence için tüm gereklilikler!

İşte Apple Intelligence için tüm gereklilikler!

0

Ekim ayı sonundan önce kullanıma sunulması beklenen Apple’ın yeni yapay zeka platformu Apple Intelligence için heyecan doruktayken, bu devrim niteliğindeki özelliğin herkes tarafından kullanılamayacağı ortaya çıktı. Apple, belirli cihaz ve yazılım gereksinimlerinin yanı sıra bazı bölgesel kısıtlamalar nedeniyle, yapay zeka özelliklerine erişimi sınırlandırıyor.

Apple Intelligence için bütün gereklilikler

İlk olarak, Apple Intelligence’ın yoğun işlem gücü gerektirmesi nedeniyle sadece belirli Apple cihazlarıyla uyumlu olduğunu belirtmek gerekiyor. iPhone 16 serisi veya daha yeni bir iPhone modeli, M1 çipli veya daha yeni bir iPad modeli veya yine M1 çipli veya daha yeni bir Mac modeli, yapay zeka özelliklerinden yararlanmak için olmazsa olmazlar arasında.

Yazılım tarafında ise, iOS 18.1, iPadOS 18.1 veya macOS Sequoia 15.1 güncellemelerinin yüklenmiş olması gerekiyor. Bu güncellemeler şu anda beta aşamasında olsa da Ekim ayı sonuna doğru tüm kullanıcılar için yayınlanacak. Ancak, uyumlu bir cihaza ve gerekli yazılıma sahip olmak bile Apple Intelligence’ı kullanmak için yeterli değil. Kullanıcıların, Ayarlar uygulaması üzerinden Apple Intelligence bekleme listesine kaydolmaları ve onay almaları gerekiyor. Apple, talebin yüksek olması durumunda bekleme süresinin uzayabileceğini belirtiyor.

iPhone SE 4, bu yenilikle karşımıza çıkacak!

Bekleme listesinden çıktıktan sonra bile dikkat etmeniz gereken birkaç nokta daha var. Örneğin iPhone kullanıcılarının, yapay zeka modellerini indirebilmek için en az 4GB boş depolama alanına sahip olmaları gerekiyor. Ayrıca, başlangıçta sadece Amerikan İngilizcesi destekleneceği için cihazınızın dil ayarının da buna göre yapılandırılması gerekiyor. Apple, 2025 yılı itibarıyla farklı diller için de destek sunmayı planlıyor.

Son olarak, Apple Intelligence’ın lansman aşamasında Avrupa Birliği ve Çin’deki kullanıcılar için kullanılabilir olmayacağını da belirtmek gerekiyor. Apple CEO’su Tim Cook, yerel düzenleyicilerle görüşmelerin sürdüğünü ve bu bölgelerdeki kullanıcılara en kısa sürede erişim sağlamayı hedeflediklerini açıkladı.

Özetle, Apple Intelligence’ı kullanabilmek için 6 temel gereksinimi karşılamanız gerekiyor: Uyumlu bir cihaz, gerekli yazılım güncellemesi, bekleme listesinden onay, yeterli boş depolama alanı, Amerikan İngilizcesi dil ayarı ve Avrupa Birliği veya Çin dışında ikamet ediyor olmak.

Tüm bu şartları sağlıyorsanız, Apple’ın yapay zeka destekli yeni dünyasına adım atmaya oldukça yakınsınız demektir. Hatta, ufak bazı hataları göze alabiliyorsanız, yayınlanan beta sürümünü cihazınıza yükleyerek hemen şimdi bu yeni dünyayı keşfetmeye başlayabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz