Ana Sayfa Apple Apple, uygun fiyatlı bir Vision Pro mu geliştirmeli?

Apple, uygun fiyatlı bir Vision Pro mu geliştirmeli?

0

Apple’ın Vision Pro cihazı Şubat ayında satışa sunuldu, ancak 3.500 dolarlık başlangıç fiyatı, çoğunlukla teknoloji meraklılarına hitap ediyor ve geniş bir kitleye ulaşmakta zorlanıyor. Bu yüksek fiyat etiketi, Vision Pro için uygulama geliştirmeye yönelik ilginin düşük kalmasına neden oluyor. Yeni bir platformun başarısı için geliştiriciler kilit rol oynuyor, ancak Vision Pro’nun sınırlı kullanıcı kitlesi ve bazı önemli özelliklerin eksikliği, geliştiricilerin ilgisini çekmiyor.

Apple, uygun fiyatlı bir Vision Pro versiyonu geliştirmeli

VisionOS uygulama mağazasında başlarda 600 uygulama bulunacağı söylense de, Ağustos ayında bu sayı sadece 2.500’e ulaşmıştı. Ayrıca, Vision Pro için özel uygulamaların geliştirilme hızı her geçen ay azalıyor. Araştırma firması Appfigures’e göre, Eylül ayında yalnızca 10 yeni uygulama VisionOS App Store’a eklenmiş. Geliştiriciler, Vision Pro’nun kullanıcı sayısının az olduğunu ve eksik özellikler nedeniyle platforma geçiş yapmadıklarını ifade ediyor.

Apple, uygun fiyatlı bir Vision Pro versiyonu geliştirmeli.

Bazı VR oyun geliştiricileri, Apple’ın henüz Vision Pro’nun amacını tam olarak belirlemediğini, cihazın oyun kontrolcülerinin eksik olduğunu ve oyunseverlere hitap etmediğini belirtiyor. Ayrıca, Vision Pro’da hala Netflix, Spotify ve YouTube gibi önemli platformlardan uygulamalar bulunmuyor.

Apple Watch, en hızlı şekilde nasıl şarj edilir?

Analistler, Apple’ın Vision Pro’nun sevkiyat tahminlerini 2024 için 800.000’den 400.000 birime indirdiğini öne sürüyor. Bu da, yüksek fiyat etiketinin cihazın benimsenmesini zorlaştırdığına işaret ediyor. Vision Pro’nun başarılı olabilmesi için daha uygun fiyatlı bir modelin piyasaya sürülmesi gerektiği düşünülüyor, ancak bunun 2025’ten önce gerçekleşmesi beklenmiyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz