Ana Sayfa Apple Apple, yapay zeka alanında geri mi kaldı?

Apple, yapay zeka alanında geri mi kaldı?

0

Yapay zeka dünyasında büyük bir yarış hâkim ve görünen o ki Apple, bu yarışta rakiplerinin biraz gerisinde kaldı. Bloomberg’den Mark Gurman’ın iddiasına göre Apple çalışanları, şirketin yapay zeka geliştirmede en az iki yıl geride olduğuna inanıyor.

Apple, yapay zeka alanında geri kalmış olabilir!

Hatırlayacağınız gibi Apple, bu yıl düzenlediği WWDC24’te “Apple Intelligence” adını verdiği yapay zeka özelliklerini duyurmuştu. Akıllı bildirimler, gelişmiş Siri ve Image Playground gibi özellikler dikkat çekiciydi, ancak Apple’ın yapay zeka stratejisi konusunda bazı soru işaretleri de beraberinde getirmişti.

Örneğin, Apple Intelligence’ın büyük ölçüde cihaz üzerinde çalışan modellere dayanması, kapasitesi sınırlı olan bir yapay zeka deneyimi sunabileceği endişesini doğurmuştu. Nitekim Apple da bu durumu açıkça dile getirmese de OpenAI ile yaptığı iş birliğiyle ChatGPT’yi sistemine entegre ederek bu açığı kapatmayı hedeflemişti.

iPhone 16, Android kullanıcılarını kendine çekebilir! Peki nasıl?

İşte tam da bu noktada Gurman’ın ortaya attığı iddia, dikkat çekici hale geliyor. Apple’ın kendi iç çalışmalarına göre ChatGPT, Siri’den %25 daha doğru ve %30 daha fazla soruyu yanıtlayabiliyor. Yani Apple, kendi geliştirdiği yapay zeka teknolojisiyle rekabet etmekte zorlanacağının farkında.

Peki Apple, bu durumu nasıl değiştirecek? Gurman, Apple’ın geçmişte de (örneğin Apple Haritalar’da) benzer durumları başarıyla atlattığını ve gerekli görürse yapay zeka alanında lider şirketleri satın alabileceğini belirtiyor.

Ayrıca Gurman, 2026 yılına kadar ekranlı tüm Apple cihazlarının Apple Intelligence’ı destekleyeceğini ve şirketin yapay zeka yatırımlarını artırarak bu alanda daha iddialı bir konuma gelmeyi hedeflediğini söylüyor.

Sonuç olarak, Apple’ın yapay zeka yolculuğu henüz başlangıç aşamasında ve önümüzdeki yıllarda bu alanda neler yapacağı merakla bekleniyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz