Ana Sayfa Apple iPhone 16 Pro’da donma sorunu ortaya çıktı!

iPhone 16 Pro’da donma sorunu ortaya çıktı!

0

iPhone 16 Pro modelleri için endişe verici bir gelişme yaşandı. Görünüşe göre yeni iPhone’ların bazı modellerinde, rastgele yeniden başlatmalara neden olan bir hata bulunuyor. Reddit ve Apple Destek Toplulukları’nda paylaşılan şikayetlerde, etkilenen kullanıcılar iPhone’larının beklenmedik bir şekilde donduğunu ve ardından yeniden başladığını belirtiyor.

iPhone 16 Pro’da donma sorunu yaşanıyor!

Sorunla ilgili ilk raporlar, iPhone 16 modellerinin Eylül ayında piyasaya sürülmesinden bu yana gelmeye başladı ve halen devam ediyor. Ne yazık ki iOS 18.0.1 ve iOS 18.1 güncellemeleri de sorunu çözmüş değil. Sorun, en son yazılımı yükleyen kullanıcılarda bile görülmeye devam ediyor.

Peki sorun tam olarak ne? Genellikle telefonun ekranı yanıt vermemeye veya dokunma girişlerine çok yavaş tepki vermeye başlıyor, ardından iPhone hızlı bir şekilde yeniden başlıyor. Ayrıca bazı kullanıcılar, iPhone’larının StandBy modundayken bile beklenmedik bir şekilde yeniden başladığını bildiriyor.

Apple, Ekim ayında önemli sürprizlerle geliyor!

Yeni iPhone’lar piyasaya çıktıktan kısa bir süre sonra Apple ile iletişime geçen bazı kullanıcılar, cihazlarını değiştirmeyi başardı, ancak sorunun yeni cihazlarında da ortaya çıktığı görüldü. Hemen hemen tüm şikayetler iPhone 16 Pro veya iPhone 16 Pro Max modelleri hakkında geldiği için sorunun sadece Pro modellerini etkilediği düşünülüyor.

Çoğu kullanıcı sorunun nadiren ortaya çıktığını söylese de bazı kullanıcılar günde 10-20 kez çökme yaşadıklarını belirtiyor. Yeni bir kurulum yapmanın ve iCloud yedeklemesinden geri yükleme yapmamanın sorunu çözdüğü durumlar da var. Bu da sorunun iCloud ile ilgili bir yazılım hatasından kaynaklanıyor olabileceği ihtimalini güçlendiriyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz