Ana Sayfa Apple Yeni nesil iPhone’lar devrim yaratabilir!

Yeni nesil iPhone’lar devrim yaratabilir!

0

iPhone’larda inovasyon eskisi gibi olmasa da, Apple’ın donanım patronu John Ternus’tan gelen bir mesaja göre büyük bir iPhone inovasyon dalgasının eşiğinde olabiliriz. Mark Gurman’ın Power On haber bülteninde paylaştığına göre, John Ternus liderliğindeki donanım ekibinde önemli terfiler gerçekleşti. Bu kapsamda, iPhone ürün tasarımından sorumlu Richard Dinh, başkan yardımcılığı görevine getirildi.

Yeni nesil iPhone’lar devrim yaratacak

Gurman, Ternus’un Apple’ın mühendislik ekibine gönderdiği bir mesajda Dinh’in gelecekteki iPhone yol haritasından sorumlu olduğunu ve şirketin gelecek modellerini “ürünün tarihindeki en iddialı modeller” olarak nitelendirdiğini yazdı. Ternus, Dinh’in “bu ikonik ürün yelpazesi için heyecan verici bir geleceği şekillendirmeye devam ettiğini” de sözlerine ekledi.

Yeni nesil iPhone'lar devrim yaratacak.
Yeni nesil iPhone’lar devrim yaratacak.

“En iddialı” ifadesi, böylesine uzun bir geçmişe sahip bir ürün için oldukça iddialı bir açıklama. Apple yöneticileri bazen abartılı konuşabilirler, ancak böyle bir ifadenin özellikle de şirket içinde yapılan bir toplantıda dile getirilmesi, dikkate değer bir detay.

iPad mini 7’nin ilk test sonuçları geldi! İşte rakamlar

Apple, ürünleri üzerinde her zaman yıllar öncesinden çalışıyor. Ancak Ternus’un bu sözleri, gelecekteki iPhone’larla ilgili duyduğumuz bazı söylentilerle de örtüşüyor. Örneğin, gelecek yıl çıkması beklenen iPhone 17 Air’in, ultra ince bir tasarıma sahip olması ve sadece tek bir arka kamerayla gelmesi bekleniyor. Bu da, iPhone X’in çıkışı gibi radikal bir tasarım değişikliği anlamına gelebilir.

2026 ve sonrasında ise ilk katlanabilir iPhone’u görmeyi bekliyoruz. Üstten aşağıya doğru katlanabilen bir tasarıma sahip olacağı ve açıldığında mevcut iPhone’larla benzer boyutlarda olacağı söylenen bu model, iPhone için bir dönüm noktası olabilir.

Bu ürünlerin çıkış tarihleri elbette değişebilir, ancak beklentiler gerçekleşirse, sadece önümüzdeki iki yıl içerisinde iPhone’da iki büyük değişiklik göreceğiz. Üstelik Ternus, bu modellerin ötesinde nelerin geleceğini de biliyor. Bu gelecek ürünleri, bu yıl gelen Apple Intelligence yükseltmeleriyle birleştirdiğimizde, iPhone için oldukça heyecan verici bir döneme girdiğimizi söyleyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz