Ana Sayfa Apple Goldman Sachs, Apple Card yüzünden ceza alabilir!

Goldman Sachs, Apple Card yüzünden ceza alabilir!

0

Goldman Sachs’ın Apple Card ile yaşadığı sıkıntılar bitmek bilmiyor. Yeni bir rapora göre, Tüketici Finansal Koruma Bürosu (CFPB), Apple Card için sunduğu müşteri hizmetleri uygulamalarıyla ilgili bir soruşturma sonrasında Goldman Sachs’a para cezası vermeye hazırlanıyor.

Goldman Sachs, Apple Card yüzünden ceza mı alacak?

CFPB’nin cezası, Goldman Sachs’ın milyarlarca dolarlık zarardan sonra Apple Card ortaklığından çıkış yolu ararken geliyor. Goldman Sachs, iki yıl önce soruşturmayı doğrulamış ve CFPB ile tam işbirliği içinde olduğunu söylemişti. Soruşturma, Goldman’ın “iade uygulamaları, uyumsuz ödemelerin kredilendirilmesi, faturalama hatası çözümü, reklamlar ve kredi bürolarına raporlama dahil olmak üzere kredi kartı hesap yönetimi uygulamalarına” odaklanmıştı.

The Wall Street Journal’ın bugünkü haberine göre CFPB, bu hafta Goldman Sachs’a karşı uygulayacağı yaptırımı açıklayacak. Cezanın tam miktarı henüz belli değil, ancak rapor, “50 milyon doların üzerinde” olması beklendiğini söylüyor. Cezaların bir kısmı, muhtemelen başarısız müşteri itirazlarıyla ilgili olarak müşteri geri ödemelerini içerecek.

İşte iPhone 16’nın şarj ömrünü uzatma yolları!

CFPB soruşturmasının odak noktalarından biri de Goldman’ın itirazları ele alma biçimi. Bu, bir müşterinin bir işlem için yetkisiz olduğu veya mal veya hizmetlerin satıcının tanımladığı gibi olmadığı gerekçesiyle ters ibraz sunduğu durumlar için geçerli.

Geçmiş raporlara göre Goldman, müşteri itirazlarını ele almak için mevcut hazır sistemleri kullanmak yerine kendi platformunu kurdu. Banka, sonuç olarak beklediğinden çok daha fazla itirazla karşılaştı ve bu da müşteri hizmetleri ve lojistik sorunlarına yol açtı.

The Wall Street Journal ayrıca, “bazı Goldman yöneticilerinin yasal incelemeler için Apple’ı suçladığını” söylüyor. Özellikle, tüm kart sahiplerinin ekstrelerini ayın başında aldığı Apple Card’ın faturalandırma sistemi, banka için bir dizi zorluğa yol açtı. Genellikle, kredi kartı şirketleri, olası müşteri hizmetleri şikayetlerini ve diğer sorunları yaymak için ekstreleri ay boyunca kademeli olarak yayınlar.

Tüm bunların ışığında, Goldman Sachs, Apple Card ortaklığından ve tamamen tüketici işinden çıkma sürecinde. Bu durum, Goldman’ın tüketici işinden kaynaklanan zararlarının artmaya devam etmesi ve son zamanlarda 6 milyar doları aşmasıyla ortaya çıktı. Apple ile JPMorgan Chase arasında görüşmelerin bu yılın başlarında başladığı söyleniyor, ancak bir anlaşmanın ne zaman sonuçlandırılacağına dair bir zaman çizelgesi yok.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz