Ana Sayfa Apple Apple, oyunlar için özel platform kurabilir!

Apple, oyunlar için özel platform kurabilir!

0

Apple, iOS 18’i halka sunmasının üzerinden bir ay geçmesine rağmen, gelecekteki yazılım güncellemeleri üzerinde çalışmaya devam ediyor. İlginç bir şekilde, oyunlara olan yatırımlarını artıran şirketin, şimdi de oyunlara özel, App Store benzeri yeni bir uygulama üzerinde çalıştığı anlaşılıyor.

Apple, oyunlar için özel bir platform mu kuracak?

9to5Mac’e sızan bilgilere göre, Apple’ın geliştirdiği bu yeni oyun uygulaması, App Store ve Game Center işlevlerini tek bir çatı altında topluyor. Ancak bu uygulama, Game Center’ın yerini almayacak, tam tersine kullanıcıların Game Center profilleriyle entegre olacak. Uygulamanın içinde “Şimdi Oyna” gibi sekmelerin yanı sıra, kullanıcının oyunları, arkadaşları ve daha fazlasını içeren sekmeler de bulunacak. “Şimdi Oyna” sekmesi, oyun önerileri ve editöryal içerikler sunarken, uygulama aynı zamanda meydan okumalar, skor tabloları ve başarılar gibi detayları da gösterecek. Hem App Store hem de Apple Arcade’deki oyunlar bu yeni platformda yer alacak.

Ayrıca, Apple’ın bu uygulamada özel oyun etkinliklerini ve önemli güncellemelerle ilgili bilgileri öne çıkaracağı belirtiliyor. Buna ek olarak, şirketin FaceTime ve iMessage ile entegrasyon üzerinde denemeler yaptığı ve oyuncuların birbirleriyle iletişim kurmasına olanak tanıyacak bir sistem üzerinde çalıştığı da konuşuluyor. Geliştiricilerin, App Clips üzerinden mini oyunlar sunabilmesi de Apple’ın araştırdığı bir diğer konu.

İşte iPhone 16’nın şarj ömrünü uzatma yolları!

Bu uygulama, pratikte Xbox’un iPhone uygulamasına benzer şekilde çalışacak. Oyuncular, kendi durumlarını, arkadaşlarının etkinliklerini görebilecek, yeni oyunlar arayabilecek ve oyun kütüphanelerini kontrol edebilecekler. Görünüşe göre Apple, bu yeni uygulamayla cihazlarını oyuncular için daha cazip hale getirmeyi amaçlıyor.

Apple’ın şu anda iPhone, iPad, Mac ve Apple TV için bir dizi oyuna erişim sağlayan, aylık 6,99 dolarlık abonelik servisi Apple Arcade mevcut. iOS 18 ve macOS 15 ile birlikte, Apple, geliştiricilerin Mac oyunlarını iOS’a taşımalarına yardımcı olacak yeni araçlar sunmuş durumda. Ancak, bu yeni oyun uygulamasının ne zaman tanıtılacağı henüz net değil. Apple’ın bu uygulamayı gelecek yıl iOS 18 güncellemelerinden biriyle mi, yoksa iOS 19’un bir parçası olarak mı sunacağı belirsizliğini koruyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz