Ana Sayfa Apple Yeni iPadOS 18.0.1 güncellemesi neler sunuyor?

Yeni iPadOS 18.0.1 güncellemesi neler sunuyor?

0

Geçtiğimiz hafta Apple, yeni iPad mini 7’yi tanıttı. Tasarım olarak önceki modelle neredeyse aynı görünse de, bu kez daha hızlı A17 Pro çip ile güçlendirilmiş durumda. Yarın mağazalara gelecek olan bu yeni iPad modeli için Apple, iPad mini 7 sahiplerine özel iPadOS 18.0.1 güncellemesini yayımladı.

Yeni iPadOS 18.0.1 güncellemesi neler sunacak?

iPadOS 18.0.1 güncellemesi, aslında diğer iPad modelleri için bu ayın başında yayımlanmış olan bir güncelleme. Bu güncelleme, bazı önemli hata düzeltmeleri ve performans iyileştirmeleri içeriyor. Örneğin, bellek tahsisiyle ilgili bir sorundan kaynaklanan bir performans problemini çözüyor. Ayrıca, M4 iPad Pro modellerini çökerten kritik bir hatayı da düzeltiyor.

Apple, yeni iPad mini 7’yi “Apple Intelligence” teknolojisine hazır olarak tanıtsa da, cihaz iPadOS 18.0’ın ilk sürümüyle piyasaya çıkacak. Yani bu yapıyla Apple Intelligence araçları cihazda yer almayacak. Ancak, Apple’ın iPadOS 18.1’i önümüzdeki hafta yayımlayacağını doğrulamasıyla birlikte, kullanıcılar küçük bir güncellemeyi beklemeden cihazlarını kullanabilecekler.

İşte iPhone 16’nın şarj ömrünü uzatma yolları!

iPad mini 7 için özel olarak yayımlanan iPadOS 18.0.1 güncellemesinin yapı numarası 22A8380. Yeni iPad’inizi aldıktan sonra, en son yazılıma güncellemek için Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme bölümüne giderek bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Yeni iPad mini’nin diğer özelliklerine gelecek olursak, A17 Pro çipine ek olarak 8 GB RAM’e sahip. Ayrıca, daha hızlı kablosuz bağlantı için Wi-Fi 6E ve Bluetooth 5.3 destekliyor. USB-C portu da güncellenmiş ve artık 10 Gbps’ye kadar veri aktarım hızlarını destekleyen USB 3.1 ile geliyor (önceki modelde bu hız 5 Gbps idi).

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz