Ana Sayfa Apple Mac’e Perplexity AI uygulaması geliyor!

Mac’e Perplexity AI uygulaması geliyor!

0

Geçtiğimiz ay macOS için bir uygulama üzerinde çalıştıklarını duyuran Perplexity AI, sonunda beklenen haberi verdi. Perplexity’nin Mac uygulaması artık kullanıcıların beğenisine sunuldu! Artık kullanıcılar, web sürümüne bağımlı kalmadan platformla daha kolay ve pratik bir şekilde etkileşime geçebilecekler.

Mac’e Perplexity AI uygulaması gelecek

Bilmeyenler için Perplexity, tıpkı OpenAI’ın ChatGPT’si gibi kendi büyük dil modellerini (LLM’ler) kullanan, yapay zeka tabanlı bir arama ve sohbet platformu. 2022 yılında kurulan platform, web içeriğini daha iyi özetlemesi ve daha kesin cevaplar sunmasıyla öne çıkıyor. Hatta kullanıcılar, Perplexity’nin hangi kaynaklardan arama yapacağını bile seçebiliyor. Aslında 15 Ekim’de yayınlanması planlanan uygulama, yaşanan ufak bir gecikmenin ardından sonunda Mac kullanıcılarıyla buluştu.

Mac uygulamasıyla birlikte Pro Arama (sesli veya yazılı), Konu Takibi, kaynak takibi, geçmiş aramaları ve daha birçok kullanışlı özellik kullanıcıların hizmetine sunuluyor. Uygulama mağazasındaki açıklamada da belirtildiği gibi Perplexity, “Bilginin Başladığı Yer” olmayı hedefliyor. Kullanıcılar artık güvenilir ve güncel cevaplara doğrudan ulaşabilecekler.

watchOS 11.1 RC resmen yayınlandı!

Perplexity’nin Mac uygulamasının yayınlanması, ChatGPT’nin kendi macOS uygulamasını kullanıma sunmasının ardından dört ay, Apple’ın desteklenen Mac’ler için geliştirdiği Apple Intelligence’ın resmi lansmanından ise sadece bir hafta önce gerçekleşti.

Meraklıları için Perplexity’nin macOS uygulaması Mac App Store’da ücretsiz olarak indirilebilir durumda. Ayrıca isteyen kullanıcılar için Perplexity Pro’ya abone olma seçeneği de mevcut. Platformun iPhone ve iPad kullanıcıları için App Store’da bulunan bir iOS sürümü de bulunuyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz