Ana Sayfa Apple iOS 18.2, yeni bir Siri özelliği getiriyor!

iOS 18.2, yeni bir Siri özelliği getiriyor!

0

Apple, iOS 18.1’i henüz yayınlamamışken bile iOS 18.2’nin ilk geliştirici betasını yayınlayarak herkesi şaşırttı! Bu yeni beta sürümü, Apple Intelligence’ın yeni özellikleriyle dolu ve en dikkat çekici yeniliklerden biri de uzun zamandır beklenen ChatGPT entegrasyonu. Bu sayede artık Siri’den, cihazınızın ekranında gördükleriniz hakkında bilgi isteyebileceksiniz.

iOS 18.2, yeni bir Siri özelliği getirecek

ChatGPT ile entegre olan Siri, artık OpenAI platformunu kullanarak karmaşık soruları yanıtlayabilecek. Dahası, Siri iPhone, iPad veya Mac’inizin ekranında ne olduğunu da anlayabilecek. Örneğin, bir video izlerken veya Instagram’da birinin fotoğrafına bakarken, “burası neresi?” veya “bu fotoğraftaki bina hangisi?” gibi sorular sorabileceksiniz.

Siri, bu noktada ekran görüntüsü alıp ChatGPT’ye gönderecek ve yapay zeka platformu da içeriği anlayıp veritabanını kullanarak size bir cevap sunacak. Elbette Siri, gizlilik nedeniyle cihazınızın ekran görüntüsünü alıp ChatGPT’ye göndermeden önce sizden izin isteyecek.

watchOS 11.1 RC resmen yayınlandı!

Bu özellik, özellikle şimdiye kadar Görsel Zeka özelliğini alan tek cihaz olan iPhone 16’sı olmayanlar için oldukça kullanışlı. Görsel Zeka özelliği, hem Apple Intelligence’ı hem ChatGPT’yi hem de Google’ı kullanarak kullanıcılara aradıkları cevapları sunuyor. iPhone 15 Pro veya uyumlu bir iPad kullanıcısıysanız, bir fotoğraf çekip Siri ve ChatGPT’ye istediğinizi sorabilirsiniz.

Tüm bunların yanı sıra Apple’ın, Apple Intelligence dil modellerini kullanarak kendi ekran farkındalık özelliği üzerinde çalıştığını da belirtmekte fayda var. Ancak bu özelliğin bir sonraki iOS 18 güncellemesiyle (muhtemelen gelecek yıl) kullanıma sunulması bekleniyor. Bu özellik kullanıma sunulduğunda Siri, tamamen cihaz üzerinde gerçekleşen bir işlemle ekranınızda ne olduğunu anlayarak içeriğe göre eylemler gerçekleştirebilecek.

iOS 18.2’nin öne çıkan tek özelliği ChatGPT entegrasyonu değil elbette. Yeni sürüm, Görüntü Alanı, Genmoji ve yeniden tasarlanan Mail uygulaması gibi yenilikleri de beraberinde getiriyor.

iOS 18.2 beta şu anda yalnızca Apple Intelligence ile uyumlu cihazlar için kullanılabilir durumda. Yani iPhone 15 Pro veya daha yeni bir modeli veya M1 iPad veya daha yeni bir modeli kullanıyorsanız bu beta sürümünü deneyebilirsiniz. Elbette güncelleme ilerleyen zamanlarda diğer cihazlar için de kullanıma sunulacak. Apple daha önce yaptığı açıklamada iOS 18.2’nin Aralık ayında tüm kullanıcılara sunulacağını belirtmişti.

Son olarak, iOS 18.1’in Apple Intelligence Yazma Araçları ve bildirimlerin ve metinlerin Özetlenmesi gibi özelliklerle birlikte önümüzdeki hafta yayınlanacağını da hatırlatalım.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz