Ana Sayfa Apple Apple Intelligence, rakiplerine göre hangi avantajları sunuyor?

Apple Intelligence, rakiplerine göre hangi avantajları sunuyor?

0

Apple Intelligence’ın ilk özellikleri önümüzdeki hafta iOS 18.1 ile kullanıma sunuluyor ve beta test kullanıcıları iOS 18.2 ile ikinci dalgaya şimdiden erişim sağladı bile. Ben de Temmuz ayından beri iPhone, iPad ve Mac’imde bu yapay zeka özelliklerinin çoğunu kullanıyorum. Apple Intelligence’ın rakiplerine göre öne çıkan üç avantajını sizin için sıraladık.

Apple Intelligence, rakiplerine göre hangi avantajları sunacak?

Öncelikle Apple bir ürün şirketi ve rakipleri de oldukça değişken başarı oranlarıyla ürün şirketi olma konusunda çaba sarf ediyorlar. Ben Apple Intelligence’ın “Geri kalanımız için yapay zeka” sloganının büyük bir hayranıyım çünkü bunun doğru olduğunu düşünüyorum. Apple Intelligence, her gün milyonlarca insanın kullandığı mevcut uygulamalara, özelliklere ve cihazlara entegre bir şekilde çalışıyor ve bu, eşleşmesi zor bir avantaj. Örneğin, herkes bildirim alıyor ve özetler bunları daha iyi hale getiriyor, hepimiz emojiyi seviyoruz ve Genmoji bu özelliğe eğlenceli bir dokunuş katıyor, milyonlarca insan Siri’ye güveniyor ve Siri sonunda daha iyi hale geliyor, e-posta gelen kutuları karmaşık olabiliyor, bu yüzden öncelikli posta özelliği çok kullanışlı ve Fotoğraflar çok önemli bir uygulama ve üç yapay zeka yükseltmesi alıyor. Apple’ın rakiplerinin çoğu, bir çeşit öğrenme eğrisiyle veya en azından alışkanlık eğrisiyle birlikte gelen yeni yapay zeka deneyimleri yaratmaya çalışırken Apple Intelligence, hepimizin güvendiği mevcut alışkanlıklara ve araçlara entegre bir şekilde çalışıyor ve bu da onu benzersiz kılıyor.

İkinci olarak, Apple Intelligence, rakiplerinin en iyi özelliklerinden bazılarını entegre ediyor ve bu değişim karşılıklı değil. iOS 18.2’de ChatGPT, Siri’ye ve Apple’ın kendi yazma araçlarına entegre edilmiş durumda. Esasen Apple Intelligence’ın önde gelen rakiplerinden biri, tüm zeka yeteneklerini Apple’a sunuyor. Siri isteklerinizi doğrudan ChatGPT’ye gönderebilir, izin istemlerini tamamen atlayabilir ve her iki şirketin yapay zeka araçlarının en iyisini tek bir pakette elde edebilirsiniz. Görsel zeka da benzer şekilde yalnızca ChatGPT’yi değil, aynı zamanda Google görsel aramayı da entegre ediyor. Ayrıca Google Gemini’nin de gelecekte bir noktada Apple Intelligence’a tamamen entegre edilmesi yüksek bir olasılık. Bu arada Apple, kendi Apple Intelligence teknolojisini bu şirketlere sunmuyor. Açıkçası her şirket için karşılıklı faydalar var ancak kullanıcı odaklı bir bakış açısından, yalnızca Apple Intelligence, hem Apple’ın yapay zekasını hem de rakiplerinin yapay zekasını sunuyor.

Yeni Mac’ler ne zaman duyurulacak? İşte son bilgiler

Son olarak, diğer yapay zeka şirketlerinin kullanıcıların gizliliğini hiçe sayan kötü niyetli aktörler olduğunu iddia etmiyorum ancak Apple Intelligence, rakiplerinin sahip olmadığı gizlilik ilkelerine sahip. Apple’ın yapay zeka görevleri için başvurduğu yöntem, cihaz üzerinde işlem yapmaktır. Bu, yapay zeka bildirim özetleri, fotoğraf nesnesi kaldırma ve daha fazlası için kullanılan verilerin cihazınızda kalacağı anlamına geliyor. Bu verilere yalnızca cihazınıza fiziksel olarak erişebilen biri ulaşabilir. Bir de Private Cloud Compute var. Apple, PCC’nin neler yapabileceğini ayrıntılı olarak anlatan bir araştırma makalesi yayınladı. Ancak temel olarak Apple, yapay zeka görevlerinin bulutta, teorik olarak yerel görevlerin sağladığı kadar gizlilik korumasıyla çalıştırılabilmesi için yenilikçi bir yol geliştirdi. Apple Intelligence ve gizlilik hakkında daha fazla bilgiyi burada, ChatGPT entegrasyonuyla gizliliğin nasıl çalıştığına dair ayrıntıları ise burada bulabilirsiniz.

Sonuç olarak, Apple’ın yapay zeka konusunda “geride kaldığı” yönünde çok şey söylendi. Bu doğru olsun ya da olmasın, Apple’ın Apple Intelligence ile rakiplerini kısa sürede geride bırakmasına yardımcı olabilecek birkaç önemli avantaja sahip olduğu açık. Henüz Apple Intelligence’ın lansmanının başındayız ancak gelecek parlak görünüyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz