Ana Sayfa Apple Önümüzdeki hafta, Apple fanları için hareketli geçecek!

Önümüzdeki hafta, Apple fanları için hareketli geçecek!

0

Her ne kadar bir etkinlik olmasa da Apple, gelecek haftanın Pazartesi sabahı başlayarak “heyecan verici duyurular haftası” olacağını resmen doğruladı. Duyurunun haberini Apple’ın pazarlama başkan yardımcısı Greg Joswiak, sosyal medya üzerinden verdi. Bu duyuruların, Mac ve Apple’ın M4 çipine geçişine odaklanması bekleniyor.

Önümüzdeki hafta, Apple fanları için hareketli olacak

Gelecek haftaki duyuruların hangi şekilde yapılacağına dair henüz bir bilgi yok. Muhtemelen hafta boyunca bir dizi basın bülteni ve belki de bunlara eşlik eden birkaç video yayınlanacak. Kesin olarak ne olacağını bekleyip göreceğiz. Apple ayrıca önümüzdeki hafta Los Angeles’ta düzenlenecek uygulamalı etkinliklere seçili içerik üreticilerini de davet etti.

Gelecek haftanın tamamen Mac’e odaklanması ve iMac, MacBook Pro ve Mac mini için güncellemeler gelmesi bekleniyor. Bu yeni Mac’lerin tamamında, ilk olarak Mayıs ayında iPad Pro’da karşımıza çıkan M4 çipi bulunacak. Tedarik zinciri sızıntıları sayesinde M4 çipli 14 inçlik giriş seviyesi MacBook Pro’ya şimdiden yakından bakma fırsatı bulduk. Yeni modelin ilk kez 16 GB RAM ile başlayacağı ve giriş seviyesi M3 modelindeki üç bağlantı noktasından farklı olarak üç Thunderbolt 4 bağlantı noktası içereceği bekleniyor. Ayrıca M3 çipinin 8 çekirdekli CPU tasarımına kıyasla yükseltilmiş 10 çekirdekli CPU ve 10 çekirdekli GPU’ya sahip olması bekleniyor.

Tesla, Apple Watch uygulaması üzerine mi çalışıyor?

Daha üst seviye 14 inç ve 16 inç MacBook Pro modelleri de M4 Pro ve M4 Max çipleriyle birlikte özellik artışına tabi tutulacak. Daha hızlı çiplerin sağladığı gelişmiş performans dışında başka büyük bir değişiklik beklemiyoruz. MacBook Pro’ya ek olarak Apple, 24 inç iMac’i de güncellemeye hazırlanıyor. Şu anda M3 çipinden güç alan 24 inç iMac’in, M4 çipine yükseltilmesi bekleniyor. Yeni 24 inç iMac, tıpkı giriş seviyesi M4 MacBook Pro gibi yükseltilmiş 16 GB RAM ve iki ek CPU çekirdeğine de sahip olabilir.

Son olarak ve belki de en önemlisi, Mac mini de bu ay köklü bir yenilenmeye tabi tutulacak. M4 ve M4 Pro çipli yeni konfigürasyonlara ek olarak Mac mini, yıllardır en büyük tasarım değişikliğine hazırlanıyor.

Bloomberg’e göre Apple, tamamen yeniden tasarlanmış bir Mac mini hazırlıyor. En büyük değişiklik, boyutta önemli bir küçülme olacak. Yeni Mac mini’nin bildirildiğine göre “öncekinden çok daha küçük” olacağı ve Apple TV’ye benzer bir form faktörüne sahip olacağı söyleniyor. Habere göre, M4 Mac mini’nin genel boyutu mevcut Mac mini’den daha küçük olacak, ancak biraz daha uzun olabilir. Peki siz en çok neyi görmeyi dört gözle bekliyorsunuz? Yeni M4 işlemcili bir Mac satın almayı düşünüyor musunuz? Yorumlarda bize bildirin.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz