Ana Sayfa Apple Apple, Çin yatırımlarını artırıyor! Peki neden?

Apple, Çin yatırımlarını artırıyor! Peki neden?

0

Tim Cook bu hafta Çin’de bir dizi görüşme gerçekleştirdi. CEO’nun, yaptığı birçok görüşmenin yanı sıra Çin hükümetinden bir yetkiliyle de bir araya geldiği bildirildi. Sonuç mu? Apple’ın, özellikle tedarik zinciri geliştirme olmak üzere Çin’e yaptığı yatırımları artıracağı söyleniyor.

Apple, Çin yatırımlarını artıracak!

Apple CEO’su Tim Cook, Çarşamba günü Çin BT Bakanı ile bir araya geldi. Reuters’a göre, görüşmede “Apple’ın Çin’deki gelişimi, çevrimiçi veri güvenliği yönetimi ve bulut hizmetleri” gibi konular ele alındı. Bu görüşmenin ardından devlet haber ajansı Xinhua, Cook’tan Çin’e daha fazla yatırım yapma taahhüdünü gösteren bir alıntı paylaştı.

Reuters’a göre Xinhua’nın aktardığına göre Cook, “Apple, Çin’in açılımının sunduğu fırsatları değerlendirmeye hevesli ve ülkeye yaptığı yatırımları artırmaya devam ederek sanayi ve tedarik zincirlerinin yüksek kaliteli gelişimine katkıda bulunacak” dedi.

İşte iPhone 16’nın şarj ömrünü uzatma yolları!

Apple, yıllardır Çin dışına yaptığı artan yatırımlarla tedarik zincirini yavaş yavaş çeşitlendiriyordu. Ancak Cook’un sözlerinin bir politika değişikliğine mi yoksa sadece siyasi bir manevra mı olduğuna bakılmaksızın, arkasında yatan nedenin Çin’deki değişen akıllı telefon ortamı olduğu neredeyse kesin.

Apple, son birkaç yıldır Çin merkezli akıllı telefon üreticilerinden çok daha güçlü bir rekabetle karşı karşıya kalarak iPhone satışlarında zorluklar yaşadı. iPhone 16, Çin’de şu ana kadar güçlü bir başlangıç yaptı ancak Apple, çok da uzak olmayan bir gelekte Çinli kullanıcılara Apple Intelligence’ı sunmazsa bu durumun devam etmesi pek mümkün görünmüyor.

Çin ve AB şu anda Apple Intelligence’ın kullanıcılar için tamamen devre dışı bırakıldığı tek iki bölge. Ancak umarız Cook’un bu hafta hükümetle yaptığı görüşmeler bu konuda ilerleme kaydedilmesini sağlamıştır.

Peki siz bu habere ne diyorsunuz? Apple, Çin’deki tedarik zincirini ikiye mi katlıyor yoksa sadece karmaşık bir siyasi ortamda mı manevra yapıyor? Yorumlarda bize bildirin.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz