Ana Sayfa Apple Apple, patent davasını kazandı!

Apple, patent davasını kazandı!

0

Apple ve tıbbi cihaz şirketi Masimo, Apple Watch’un kan oksijen sensörünü konu alan hukuk mücadelesi başta olmak üzere birden fazla davada karşı karşıya geliyor. Ancak Apple, Delaware’de görülen ayrı bir davada jüri kararıyla zafer kazandı. Reuters’ın haberine göre jüri, Masimo’nun iki akıllı saatinin ve şarj cihazının “Apple’ın akıllı saat tasarımlarına ilişkin patent haklarını kasıtlı olarak ihlal ettiğine” karar verdi. Apple daha önce Masimo’yu kendi akıllı saat ürününün lansmanını desteklemek için davaları kullandığı gerekçesiyle suçlamıştı. 2022 Ekim’inde Apple, Masimo’ya karşı iki patent ihlali davası açmıştı. İlk davada Masimo, Apple Watch tasarımını kopyalamakla suçlanırken, ikinci davada Masimo’nun teknik özelliklerinin Apple Watch’ta kullanılan teknolojiyi kapsayan Apple patentlerini ihlal ettiği iddia edildi.

Apple, patent davasını resmen kazandı

Bu davada jüri, Masimo’nun W1 ve Freedom model saatlerinin ve şarj cihazlarının, Apple’ın akıllı saat tasarımlarına ilişkin patent haklarını kasıtlı olarak ihlal ettiğini kabul ederek teknoloji devine 250 dolar tazminat ödenmesine karar verdi. Apple’ın avukatları mahkemeye, davanın “nihai amacının” ihlal kararı sonrasında Masimo’nun akıllı saatlerinin satışının durdurulması için bir karar çıkartmak olduğunu söyledi. Ancak jüri, Masimo’nun akıllı saatlerinin “Apple’ın, Masimo’yu kopyalamakla suçladığı akıllı saat icatlarını kapsayan patentlerini ihlal etmediğine” de karar verdi.

Apple, yaptığı açıklamada jürinin kararının, Masimo’nun “Apple Watch’u kopyaladığını” ve fikri mülkiyet haklarını ihlal ettiğini teyit ettiğini belirtti. Masimo ise jürünün kararını, Apple’ın satış yasağı çıkartılmasını sağlayamaması nedeniyle bir zafer olarak nitelendirdi. Şirket yaptığı açıklamada, “Apple öncelikle Masimo’nun mevcut ürünlerine karşı bir satış yasağı çıkartılmasını talep etmişti ve jürünün kararı bu konuda Masimo için bir zaferdir” dedi.

İşte iOS 18.1 ile uyumlu iPhone modelleri!

Apple ise kanıtlarının gücünden bahsederek, patentli inovasyonlarını korumak için tüm seçenekleri değerlendirmeye devam edeceğini söyledi. Yine, bu davanın Apple ile Masimo arasında Apple Watch’un kan oksijen sensörüyle ilgili devam eden hukuk mücadelesine doğrudan bir etkisi yok. Şubat ayında Apple CEO’su Tim Cook, Apple’ın bu davada ITC’nin kararına itiraz etmeye odaklandığını ve şirketle anlaşmaya varmayı düşünmediğini söylemişti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz