Ana Sayfa Aksesuar Apple, Vision Pro’ya beklenen yeniliği getiriyor!

Apple, Vision Pro’ya beklenen yeniliği getiriyor!

0

Vision Pro kullanıcıları için üç boyutlu fotoğraf ve videoları paylaşmak çok daha kolay hale geliyor. Apple, geçtiğimiz ay Safari’nin üç boyutlu fotoğraf ve videoları destekleyeceğini duyurmuştu. PetaPixel ile yapılan yeni bir röportajda Apple, bu özelliğin bu yıl içinde kullanıma sunulacağını doğruladı. Apple tasarımcısı Billy Sorrentino ve ürün müdürü Della Huff, PetaPixel’a yaptıkları açıklamada üç boyutlu fotoğraf ve video desteğinin yakında Safari’ye geleceğini belirttiler. Bu özellik sayesinde, üç boyutlu içerikler web sayfalarına gömülebilecek. Vision Pro kullanıcıları bu içerikleri üç boyutlu olarak deneyimlerken, dizüstü bilgisayar kullanıcıları iki boyutlu olarak görüntüleyebilecek.

Apple, Vision Pro’ya beklenen yeniliği getirecek

Apple, bu özelliği geçen ay ilk duyurduğunda, kullanıcıların Vision Pro ile web’deki üç boyutlu bir fotoğrafa dokunarak etkileşimli bir deneyim yaşayabileceklerini açıklamıştı. Fotoğraf, Safari penceresi kaybolurken kayan bir çerçeve içinde açılacak. Ardından kullanıcı, visionOS’in sunduğu üç boyutlu fotoğraf veya panorama arayüzüne dokunduğunda, fotoğraf daha da genişleyerek daha etkileyici bir deneyim yaratacak. Görüntüden çıktıklarında ise Safari penceresi geri gelecek.

Apple, Vision Pro'ya beklenen yeniliği getirecek.
Apple, Vision Pro’ya beklenen yeniliği getirecek.

Hatırlatmak gerekirse, üç boyutlu fotoğraflar ve videolar Vision Pro’nun kendisiyle çekilebiliyor. Ayrıca iPhone 15 Pro, iPhone 15 Pro Max ve tüm iPhone 16 serisiyle de bu üç boyutlu içerikler yakalanabiliyor. Bu özellik kullanıma sunulduğunda, kullanıcıların üç boyutlu fotoğraf ve videoları paylaşması ve yayınlaması çok daha kolay hale gelecek.

Yeni nesil iPhone’lar devrim yaratabilir!

Şu anda bu içerikler Vision Pro’da yalnızca Mesajlar, e-posta, AirDrop ve Dosyalar uygulaması aracılığıyla erişildiğinde görüntülenebiliyor. Web üzerinden erişilebilirlik, bu süreci büyük ölçüde kolaylaştıracak ve bu özellik büyük olasılıkla visionOS 2.2 ile birlikte bu yıl içinde kullanıma sunulacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz