Ana Sayfa Apple Apple, gizli testler yapmaya başladı! Peki neden?

Apple, gizli testler yapmaya başladı! Peki neden?

0

Bloomberg’ün bugün yayınladığı bir habere göre Apple, bu yıl “prediyabet hastalarının beslenmelerini yönetmelerine ve yaşam tarzlarında değişiklikler yapmalarına yardımcı olmak” için tasarlanmış bir uygulamayı gizlice test etti. Bu test, Apple’ın invaziv olmayan bir glikoz takip cihazı üzerindeki çalışmalarına devam ettiği bir dönemde geldi. Bu proje, Steve Jobs dönemine kadar uzanan, uzun süredir devam eden ve oldukça iddialı bir çalışma.

Apple, resmen gizli testler yapıyor

Haber, Apple’ın uygulamayı bu yılın başlarında belirli çalışanlar üzerinde test ettiğini, ancak “uygulamayı yayınlama planı olmadığını” belirtiyor. Bunun yerine Apple, teknolojiyi sonunda invaziv olmayan glikoz takip cihazı gibi “gelecekteki sağlık ürünlerine entegre edebilir”. Rapora göre, çalışmalar Apple içinde diğer projelere kıyasla bile “oldukça gizli” yürütüldü.

Teste katılan çalışanların, bir kan testiyle prediyabet olduklarını doğrulamaları gerekiyordu. Bu, şu anda diyabet hastası olmadıkları, ancak hastalığın Tip 2 versiyonunu geliştirme riski altında olabilecekleri anlamına geliyor. Testin bir parçası olarak, kan şekerlerini piyasada bulunan çeşitli cihazlar aracılığıyla aktif olarak izlediler ve ardından gıda alımına bağlı olarak glikoz seviyesindeki değişiklikleri kaydettiler.

iPhone SE 4 Hakkında Yeni Sızıntılar: Güncellenen Tasarım ve Beklenen Özellikler

Sistemin arkasındaki fikir, tüketicilere belirli gıdaların kan şekerini nasıl etkileyebileceğini göstermek ve böylece diyabeti önleyebilecek değişikliklere onları teşvik etmek. Örneğin, kullanıcılar öğle yemeğinde makarna yediklerini ve kan şekerlerinin yükseldiğini kaydederlerse, makarna yemeyi bırakmaları veya protein ağırlıklı beslenmeye geçmeleri konusunda bilgilendirilebilirler.

Bloomberg, Apple’ın şu anda diğer sağlık özelliklerine odaklandığı için uygulama testine ara verdiğini söylüyor. Bununla birlikte, çalışanlarla bir test yürütmek, şirketin daha önce ele aldığı Apple Watch için uyku apnesi tespiti ve AirPods için işitme sağlığı özellikleri gibi diğer sağlık projelerine benziyor.

Apple, on yılı aşkın bir süredir invaziv olmayan bir kan şekeri izleme teknolojisi üzerinde çalışıyor. Geçen yıl, Apple’ın çalışmalarının bir parçası olarak “önemli kilometre taşlarına” ulaştığı bildirilmişti. Apple, şu anda donanım teknolojileri grubu bünyesinde yürütülen projeye yüz milyonlarca dolar yatırım yaptı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz