Ana Sayfa Apple Genmoji özellikleri ne zaman kullanılabilecek? İşte cevabı

Genmoji özellikleri ne zaman kullanılabilecek? İşte cevabı

0

Apple bu hafta geliştiricilere iOS 18.2’nin ilk beta sürümünü yayınladı. Bu sürüm, ChatGPT entegrasyonu, Image Playground ve Genmoji gibi ek Apple Intelligence özelliklerini beraberinde getiriyor. Ancak, görüntü oluşturma ile ilgili özelliklere gelince, beta kullanıcılarının bunları denemeden önce birkaç hafta beklemeleri gerekebilir. Bu kademeli yayın stratejisi, Apple’ın Sorumlu Yapay Zeka ilkelerine verdiği önemin bir parçası.

Genmoji özellikleri ne zaman kullanılabilir olacak?

Geliştiricilere yönelik bir notta Apple, Image Playground, Genmoji ve Image Wand’a erişimin “önümüzdeki haftalarda” kademeli olarak sunulacağını vurguluyor. Kullanıcıların bu özelliklere erişmek için, tıpkı Apple’ın iOS 18.1 beta sürümünde ilk Apple Intelligence araçlarını kullanıma sunarken yaptığı gibi bir bekleme listesine katılmaları gerekiyor.

Ancak, Apple Intelligence’ın ilk sürümünün daha hızlı gerçekleşmesi nedeniyle, birçok geliştirici iOS 18.2 beta sürümünde bir sorun olduğunu düşündü. Ancak Apple, kullanıcıların bekleme listesinde birkaç hafta beklemeleri gerekebileceğini açıkça belirtiyor.

Apple Intelligence hem cihaz içi hem de çevrimiçi dil modelleriyle çalışıyor. Ayrıca, görüntü oluşturma için kullanılan dil modellerinin iOS 18.2 beta güncellemesinden sonra indirildiği gerçeği de var. Büyük olasılıkla Apple, birçok kullanıcının yeni özellikleri test etmekle ilgileneceğini öngördü ve olası aşırı yüklemeleri önlemek için kademeli bir yayın stratejisi seçti.

watchOS 11.1 RC resmen yayınlandı!

Geliştiriciler, Image Playground uygulaması veya emoji klavyesi gibi iOS 18.2’deki görüntü oluşturma deneyimlerinden herhangi biri içinde bekleme listesine katılabilirler. Bu deneyimlerden birinde erişim talep ettiğinizde, üç görüntü oluşturma özelliğinin (Genmoji, Image Wand ve Image Playground) tümü için bekleme listesine alınacaksınız.

Ayrıca Apple, Sorumlu Yapay Zeka ilkelerini defalarca vurguladı. Bunun bir parçası olarak Apple, yapay zeka araçlarının nasıl kötüye kullanılabileceğini veya potansiyel zarara yol açabileceğini belirlemek için önlemler alıyor. Bu, iOS 18.2’deki görüntü oluşturma özelliklerini destekleyenler de dahil olmak üzere üretken yapay zeka modellerinin beklenmedik sonuçlara yol açabileceği gerçeğinin bir kabulüdür.

iOS 18.2 beta sürümü boyunca Apple, test kullanıcılarından deneyimleri hakkında geri bildirimde bulunmalarını istiyor. Apple, beta kullanıcıları arasında ve sonunda genel kullanıma sunulmadan önce özellikleri test etmek için ne zaman daha geniş çapta kullanıma sunacağına karar verirken aldığı geri bildirimleri dikkate alıyor.

Şimdilik, iOS 18.2 beta sürümü yalnızca Apple Intelligence ile uyumlu cihazlar için kullanılabilir. Bu da iPhone 15 Pro veya üstü ve M1 iPad’ler veya üstü anlamına geliyor. Elbette, güncelleme sonunda diğer cihazlar için de kullanılabilir olacak. Apple daha önce iOS 18.2’nin Aralık ayında kamuoyuna açıklanacağını belirtmişti.

iOS 18.1, Apple Intelligence Yazma Araçları ve bildirimlerin ve metinlerin özetlenmesi ile birlikte önümüzdeki hafta yayınlanacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz