Ana Sayfa Apple Mail uygulaması iOS 18.2’de bu yenilikle geliyor! İşte rehber

Mail uygulaması iOS 18.2’de bu yenilikle geliyor! İşte rehber

0

iOS 18.2 beta sürümü, yenilenen Mail uygulaması ve otomatik akıllı kategorizasyon özelliğiyle geliyor. Ancak bazen sadece tüm e-postalarınızı liste halinde görmek veya nasıl etiketlendiklerini kendiniz düzenlemek isteyebilirsiniz. İşte tam da bu noktada, yeniden tasarlanan Mail uygulamasında iPhone’unuzdaki tüm postaları nasıl görüntüleyeceğinizi ve mesajları manuel olarak nasıl yeniden kategorize edeceğinizi açıklıyoruz. Apple, yeni Mail uygulamasını kullanıcıların gelen kutularını daha etkili yönetmelerine yardımcı olacak şekilde mesajları düzenleyen bir yapı olarak tanımlıyor. “Birincil” kategorisi, en önemli veya zamana duyarlı mesajlara odaklanmayı sağlarken, “İşlemler”, “Güncellemeler” ve “Promosyonlar” gibi kategoriler, gönderene göre gruplandırılarak ilgili tüm e-postaları bir araya getiriyor. Bu sayede kullanıcılar, o anda önemli olan bilgilere hızlıca ulaşabiliyor.

Mail uygulaması iOS 18.2’de bu yenilikle gelecek

Ancak, gelen kutunuzdaki her şeyi basit bir şekilde liste halinde görmek veya telefonunuzun bir e-postaya atadığı otomatik kategoriyi değiştirmek isteyebilirsiniz. Klasik Apple Mail görünümüne nasıl geri döneceğinizi de anlatacağız. Öncelikle iOS 18.2 beta sürümünü kullandığınızdan emin olun ve Mail uygulamasını açın. Ekranın üst kısmında “Birincil” kategorisinin varsayılan olarak seçili olduğu yeni kategorileri göreceksiniz. Tüm postalarınızı görüntülemek için parmağınızı sağdan sola doğru kaydırmanız yeterli. Klasik görünümü kullanmayı tercih ediyorsanız akıllı kategori görünümünü kapatabilirsiniz. Bunun için Mail uygulamasının sağ üst köşesindeki “…” düğmesine dokunun ve “Liste Görünümü”nü seçin. Ayrıca, Apple Intelligence’ın sizin için önemli olduğunu düşündüğü mesajları öne çıkarmasını istemiyorsanız “Önceliği Göster” seçeneğini devre dışı bırakabilirsiniz.

Yeni akıllı kategorileri kullanmaya devam etmek ancak ufak tefek düzenlemeler yapmak istiyorsanız bunu da kolayca yapabilirsiniz. Bir e-postanın sağ üst köşesinde bulunan “…” düğmesine dokunun ve “Kategorizasyon”u seçin. Ardından istediğiniz kategoriyi manuel olarak belirleyebilirsiniz. Eğer “…” düğmesi bir e-postada görünmüyorsa (örneğin “Birincil” kategorisindeki e-postalarda), “Yanıtla” düğmesine dokunun ve ardından “Kategorizasyon” seçeneğini bulmak için aşağı doğru kaydırın. Burada dikkat etmeniz gereken önemli bir nokta var: Bir e-postayı manuel olarak yeniden kategorize ettiğinizde, o gönderenden gelen tüm gelecek e-postalar da seçtiğiniz yeni kategoriye taşınacaktır.

iPhone SE 4 Hakkında Yeni Sızıntılar: Güncellenen Tasarım ve Beklenen Özellikler

Apple Intelligence ile çalışan akıllı kategorilerin nasıl çalıştığı hakkında daha fazla bilgi edinmek veya özelliklerini varsayılan ayarlarına sıfırlamak için Mail uygulamasının sağ üst köşesindeki “…” düğmesine ve ardından “Kategoriler Hakkında” seçeneğine dokunabilirsiniz. Peki siz yeni Mail uygulaması hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi bizimle paylaşmaktan çekinmeyin!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz