Ana Sayfa Apple Apple, Siri skandalının asılsız olduğunu iddia etti!

Apple, Siri skandalının asılsız olduğunu iddia etti!

0

Apple’ın geçtiğimiz hafta 95 milyon dolarlık bir dava anlaşması, Siri’nin kullanıcıları “dinleyerek” reklam hedeflemesi yaptığına dair komplo teorilerini yeniden alevlendirdi. Ancak Apple, bu iddiaların tamamen asılsız olduğunu belirtti. Siri’nin, başından beri gizlilik koruması dikkate alınarak tasarlandığını ve Siri verilerinin pazarlama profilleri oluşturmak veya reklamcılık amacıyla herhangi bir kişi ya da kurumla paylaşılmadığını vurguluyor. Şirket, kullanıcıların bu tür endişeleri geride bırakması için davayı çözümleyerek geleceğe odaklanmayı amaçladığını belirtti.

Apple, Siri skandalının asılsız olduğunu belirtti

Bu dava, Apple’ın 2019’da Siri etkileşimlerini kalite kontrol amacıyla değerlendirmek üzere taşeron çalışanlar kullanması ile ilgili bir raporla başladı. Apple, olayın ardından sadece %1’den az Siri aktivasyonunun bu tür bir değerlendirme için kullanıldığını ve kullanıcıların Apple Kimliği ile ilişkilendirilmediğini açıklamıştı. Ayrıca şirket, Siri etkileşimlerinin kayıtlarının artık varsayılan olarak saklanmadığını, yalnızca kullanıcıların açık onayıyla ses örneklerinin kullanılabildiğini duyurdu.

Apple’ın açıklamasına göre, Siri ile yapılan etkileşimler rastgele bir kimlik ile ilişkilendiriliyor ve altı ay sonra bu kimlik ile bağları tamamen koparılıyor. Siri’nin talimatları doğrultusunda mesajların okunması gibi bazı işlemler, tamamen cihaz üzerinde gerçekleştirilerek Apple sunucularına hiçbir veri gönderilmiyor. Ayrıca, Siri ve Dikte özelliğinin gizliliği konusunda Apple, kullanıcıların manuel olarak Siri geçmişlerini inceleyip silebilmelerine olanak tanıyan ayarları destekliyor.

Çin’de iPhone satışları düşmeye devam ediyor!

Apple, gizlilik korumalarını güçlendirmek için geliştirdiği Private Cloud Compute altyapısı ve bu sistemin Apple Silicon çiplerine dayalı yapısını vurgulayarak, sistemin güvenilirliğini artırma çabalarını sürdürüyor. Şirket, kullanıcıların gizlilik endişelerine rağmen Siri’nin gizlilik standartlarının sıkı bir şekilde denetlendiğini ve bu verilerin reklamcılık için kullanılmasının teknik olarak da imkansız olduğunu ifade ediyor.

Tüm bu önlemler, 2019’da ortaya çıkan skandalın proaktif bir şekilde ele alınmadığı gerçeğini değiştirmiyor. Apple, kullanıcıların gizliliğini başlangıçta daha sağlam bir şekilde korumalıydı. Ancak 2019’daki olaylardan bu yana şirket, Siri’nin gizliliğini geliştirme konusunda tutarlı bir ilerleme kaydediyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz