![rply 1 (1)](https://www.sihirlielma.com/wp-content/uploads/2025/02/rply-1-1-640x360.webp)
Apple’ın Mesajlar uygulaması, iOS 18 ile gelen yeni özellikler ve Genmoji gibi eğlenceli eklentilerle dikkat çekse de, eksik kalan önemli bir nokta var: yanıtsız mesajları takip edebilmek için etkili bir araç. Yeni macOS uygulaması RPLY, yapay zeka desteğiyle tam da bu sorunu çözmeyi hedefliyor.
Bu Mac uygulaması, mesajlaşmada yapay zeka desteği sağlıyor
RPLY’nin çalışma mantığı oldukça basit ama bir o kadar da kullanışlı. Uygulama, önce iMessage konuşmalarınızı tarayarak yanıtsız mesajları özel bir sekmede topluyor, ardından bu mesajlara otomatik yanıtlar oluşturuyor. Kullanıcılar, önerilen mesajları tek tıklamayla gönderebiliyor. Şu anda Apple, okunmuş ancak henüz yanıtlanmamış mesajları hatırlatmak için pek kullanışlı bir yöntem sunmuyor. Birçok kişi, bir mesajı “okunmamış” olarak işaretleyerek kendine hatırlatma yapmaya çalışıyor. Ancak bu, gerçekten yeni olan mesajlarla karışıklığa neden olabiliyor. Apple’ın gelecekte bu konuya bir çözüm sunması beklenirken, RPLY bu açığı kapatmayı amaçlıyor.
![Bu Mac uygulaması, mesajlaşmada yapay zeka desteği sağlıyor.](https://www.sihirlielma.com/wp-content/uploads/2025/02/rply-2-1-1024x576.png)
Uygulamanın geliştiricisi Molly Cantillon, RPLY’nin temel fikrinin “mesajlaşmayı bir yük gibi hissettirmeden, otantik bağlantıları korumak” olduğunu belirtiyor. Uygulama, 24 saat boyunca yanıtsız kalan mesajları tespit edip kullanıcıya önerilen yanıtlar sunarak “istemeden birini görmezden gelme” sorununu ortadan kaldırmayı hedefliyor. Güvenlik konusunda endişesi olanlar içinse, mesajları cihaz içinde işleyerek veri gizliliğini koruyan bir seçenek bulunuyor.
İptal edilen Apple TV+ dizisi sahneye taşındı!
Ancak RPLY’nin en büyük dezavantajı, deneme süresi sonrası aylık 30 dolarlık yüksek abonelik ücreti. Yine de, sürekli mesajlara geri dönmeyi unutanlar için bu fiyat, sosyal ilişkileri kurtarabilecek bir yatırım olarak görülebilir. Eğer iMessage mesajlarınıza geç yanıt verme alışkanlığınız varsa, RPLY’nin bu sorunu çözüp çözemeyeceğini görmek ilginç olabilir.