Ana Sayfa Apple watchOS 12, Apple Intelligence desteği verebilir!

watchOS 12, Apple Intelligence desteği verebilir!

0

Son zamanlarda iOS 19 hakkında pek çok söylenti dolaşırken, watchOS 12 ile ilgili haberler daha az gündeme geliyordu. Ancak, Apple’ın bir sonraki Apple Watch işletim sistemi sürümü için de büyük planlar yaptığı ortaya çıktı. Yeni bir rapora göre, Apple, Apple Intelligence özelliklerini ve yenilenmiş bir arayüzü Apple Watch’a getirmeyi planlıyor.

watchOS 12, Apple Intelligence desteği verecek

iOS 19 ile birlikte, Apple’ın visionOS tabanlı yeni bir arayüz sunması bekleniyor; bu arayüz daha fazla gölge, derinlik ve cam benzeri unsurlar içeriyor. The Verifier’a göre, Apple bu visionOS arayüzünün bazı unsurlarını watchOS 12’ye de taşımayı planlıyor. Ancak, iOS 19’dan farklı olarak, watchOS 12 güncellemesi daha dikkatli bir yaklaşım sergileyerek, menüler, düğmeler ve simgeler üzerine odaklanacak.

Apple, watchOS 10 ile 2023’te arayüzde büyük bir yenilik yapmıştı, bu nedenle bu yılki güncellemenin (eğer söylentiler doğruysa) çok büyük olmayacağı sürpriz değil. Yine de, Bloomberg’den Mark Gurman’ın raporlarına göre, Apple tüm işletim sistemlerinde daha fazla tutarlılık sağlamak istiyor, bu yüzden visionOS esinli unsurların her birinde yer alması mantıklı görünüyor.

Apple, Hindistan’dan ABD’ye 1.5 milyon adet iPhone getirdi!

Bunun yanı sıra, rapor Apple’ın watchOS 12 ile Apple Intelligence özelliklerinden bazılarını Apple Watch’a getirmeyi planladığını belirtiyor. Bu özellikler arasında bildirim özetlerinin bir bakışta görüntülenmesi, Apple Watch üzerinden Genmoji oluşturma yeteneği ve yeni bir Siri deneyimi yer alabilir.

Ancak, Apple Intelligence şu an 8GB RAM gerektirdiği için, Apple’ın bunu nasıl gerçekleştireceği net değil. The Verifier, yeni nesil Apple Watch Ultra’nın daha hızlı bir çipe sahip olacağını öne sürerek, bu yapay zeka özelliklerinin sadece bu yeni modellerde bulunabileceğini iddia ediyor.

The Verifier’ın geçmişi karışık olduğu için bu söylentileri temkinli bir şekilde almakta fayda var. Geçen yıl, iOS’un visionOS benzeri bir arayüzle güncelleneceğini ilk öne süren siteydi, ancak bu değişikliğin iOS 18 yerine iOS 19 ile geleceğini düşünmüşlerdi. Şimdi ise, yeni arayüzün Apple Intelligence nedeniyle ertelendiğini iddia ediyorlar.

Apple, watchOS 12’yi ve iOS 19’u 2025 yılının Haziran ayında düzenleyeceği WWDC etkinliğinde duyuracak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz